Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Herfstvuur en wintergasten

Jan Hoet, Frank De Winne, Winnie Sorgdrager, Willem Elsschot, Jacques Brel, Astrid Lampe, Jan Siebelink, Multatuli, Jean Clair, Ivo Victoria, David van Reybrouck, Marc Reynebeau … een greep uit het najaarsprogramma met de herfst- en wintergasten van deBuren. Haal alvast uw agenda erbij en bekijk het uitgebreide programma op  www.deburen.eu/nl/programma of download de pdf.
Door deBuren op 12 aug 2010
Nieuws
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Haal alvast uw agenda erbij en bekijk het uitgebreide programma op  www.deburen.eu/nl/programma of download de pdf.

Guy Mortier, Winnie Sorgdrager en Jan Siebelink spreken deze herfst over hun favoriete boeken en we zetten met David Van Reybrouck en Ellen Ombre het Multatuli-jaar voort. Nieuw in de literaire programmering is ‘Qwerty en Azerty’, oftewel De Grote Literaire Quiz van de Lage Landen. En we veilen het bed van Elsschot! Literaire hoogtepunt is de presentatie van ons citybooksproject. De opvolgers van de Radioboeken kunt u vanaf eind september downloaden op www.city-books.eu.

Gaan met de babyboomers ook hun idealen op pensioen? Hoe ziet een ideaal België eruit? En wat te doen in Cancún? Op deze vragen zoeken we tijdens pittige debatten een antwoord. Verder zijn er lezingen en voordrachten over heksen, Jodendom, kunst en de markt, Brel en erotiek. Rik Coolsaet spreekt over de invloed van de grootmachten en Frank De Winne over zijn ruimtereis.

Veel aandacht gaat naar architectuur met rondleidingen in Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Op vlak van de beeldende kunsten zetten we volop in op het fantastische videoproject: City One Minutes.

Tot slot presenteert deBuren maar liefst twee nieuwe wetenschapsreeksen. Tijdens de Science Bars (i.s.m. de VUB) in het Rits Café buigen wetenschappers en leken zich onder het genot van een hapje en een drankje over relevante kwesties en in Grijze Cellen (ism Eos en FWO) ontmoeten topwetenschappers elkaar.

Foto © Eric de Ville

Vertel het verder: