Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Zevenmijlslaarzen 5/7: Rembrandthuis

Vorige zomer namen we u mee op een zomerse elfstedentocht door Nederland. Dit keer verzorgen wij een reis langs de Nederlandse musea. Echter, voor deze bezoekjes hoeft u uw zetel niet uit te komen. Wij nemen u zeven weken mee langs de websites van musea in Nederland die ook online de moeite waard zijn. Goed voor een regenachtige dag of een inspirerende lunchpauze op kantoor. Deze week brengen wij een digitaal bezoekje aan het Rembrandthuis te Amsterdam.
Door deBuren op 23 jul 2010
Nieuws
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Vorige zomer namen we u mee op een zomerse elfstedentocht door Nederland. Dit keer verzorgen wij een reis langs de Nederlandse musea. Echter, voor deze bezoekjes hoeft u uw zetel niet uit te komen. Wij nemen u zeven weken mee langs de websites van musea in Nederland die ook online de moeite waard zijn. Goed voor een regenachtige dag of een inspirerende lunchpauze op kantoor.

Deze week brengen wij een digitaal bezoekje aan het Rembrandthuis te Amsterdam.

De website van het Rembrandthuis is eigenlijk precies wat men ervan zou verwachten, wat uitzonderlijk is. De website is visueel niet direct interessant, maar is wel een rijke bron van informatie en verhalen. De website heeft een tijdslijn, waar het persoonlijke leven van Rembrandt naast een historisch overzicht gelegd wordt, uitgebreide informatie over de tentoonstellingen uit het heden, verleden en de toekomst, en een zeer uitgebreide uitleg over het huis, de archeologische opgravingen en het leven en werk van Rembrandt.

Het leukste gedeelte echter, is de virtuele tour, waar u 180º door alle kamers kunt kijken en informatie krijgt over de geschiedenis van het huis, het nut van de gebruiksvoorwerpen in de ruimten en de rol van de ruimte in het leven van Rembrandt.

Jammer is wel dat de website niet meer informatie geeft over de uitgebreide bibliotheek van het Rembrandthuis en het kunsthistorische onderzoek dat er uitgevoerd wordt. Kortom, de website heeft een opfrissertje nodig, maar staat nog steeds garant voor een half uurtje fijn rondklikken!

 

 

Vertel het verder: