Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

citybooks en City One Minutes Grahamstown (Zuid-Afrika)

Deze week ging het grootste kunstenfestival van Afrika van start: het National Arts Festival in Grahamstown. Vorig jaar maakte deBuren tijdens het festival Radioboeken in Zuid-Afrika.
Door deBuren op 15 jul 2010
Nieuws
Media
Literatuur & taal
citybooks

Deze week ging het grootste kunstenfestival van Afrika van start: het National Arts Festival in Grahamstown. Vorig jaar maakte deBuren tijdens het festival Radioboeken in Zuid-Afrika. Dit jaar trekken we er opnieuw naartoe met de steun van Vlaanderen Internationaal om er citybooks te maken met o.a. auteur en illustrator Gerda Dendooven. Ook de Zuid-Afrikaanse schrijfster Brink Scholtz nodigt drie Afrikaanse auteurs uit om een citybook te schrijven. Brink Scholtz schrijft in het Engels, Ronelda Kamfer, Ingrid Winterbach en Toast Coetzer in het Afrikaans.

Parallel met dit literaire project laten we studenten van het Journalism and Media Studies Department aan de Rhodes University in Grahamstown City One Minutes maken. Dat zijn 24 filmpjes van 1 minuut die de stad tijdens het National Arts Festival in beeld brengen. Elk uur van de dag wordt in één minuut afgebeeld. Op cueTV volgt u het laatste nieuws rond de City One Minutes Grahamstown. Zie hier alvast een voorsmaakje:

Vertel het verder: