Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Oproep aan alle Nederlandse studenten

deBuren univerCity nodigt alle Nederlandse studenten uit om zich in te schrijven voor twee ontmoetingsmomenten met de Vlaamse studenten. deBuren biedt op 10 maart 2010 een diner, een lezing, een overnachting in Antwerpen en een tegemoetkoming in de reiskosten aan. Op 10 en 11 april 2010 komen de Vlaamse studenten naar Den Haag.
Door deBuren op 2 mrt 2010
Oproep
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
deBuren univerCity

deBuren univerCity in Vlaanderen
deBuren univerCity geeft studenten de kans om zich in het voorjaar van 2010 op een ontspannen wijze te verdiepen in interessante onderwerpen en kennis te maken met boeiende gasten. De vijftig deelnemers komen van universiteiten, hogescholen en (kunst)academies uit alle disciplines en uit heel Vlaanderen. De opzet van de acht avonden is simpel: eerst eten de studenten samen, dan wonen ze lezingen bij en debatteren met de sprekers. Tijdens de borrel nadien wordt het gesprek voortgezet. Het complete programma kun je hier bekijken.

Ontmoeting
Omdat wij het vanuit deBuren belangrijk vinden om culturele uitwisseling méér te laten zijn dan een mooi ideaal, bieden we de Nederlandse en Vlaamse studenten de mogelijkheid om daadwerkelijk hun buren te ontmoeten. De ontmoetingen vinden plaats op 10 maart in Antwerpen en 10 + 11 april in Den Haag.

Op 10 maart bezoeken de studenten het AMVC Letterenhuis, biedt deBuren voorafgaand aan de tweede Multatulilezing een diner aan en mogen de Nederlanders nadien gratis overnachten in Antwerpen. Op 10 en 11 april is het omgekeerd: dan komen de Vlamingen op museumbezoek in Den Haag (Letterkundig Museum) om vervolgens samen met de Nederlanders te eten en de derde Multatulilezing bij te wonen.

Oproep aan alle Nederlandse studenten

deBuren nodigt alle Nederlandse studenten uit om zich in te schrijven voor de twee ontmoetingsmomenten met de Vlaamse studenten. deBuren biedt een diner, een lezing, een overnachting in Antwerpen én een tegemoetkoming in de reiskosten aan. Inmiddels schreven studenten van letterenfaculteiten uit heel Nederland zich in; vanaf vandaag krijgt iedere student de kans om zich in te schrijven. In totaal zijn er dertig plekken te vergeven! Aanmelden kan via een mail aan willem[at]deburen.eu.

Vertel het verder: