Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De zin van het leven

Win de bundel 'Humanismen' óf 'Dood van een therapeut' van Luc Teuwen. De vraag: wat is de zin van het leven? Of: wat is een mooie zin voor het leven? Met welke versregels durf je de harde realiteit te verzachten? Welk spreekwoord of gezegde weet zelfs de donkerste dagen een gouden randje te geven? Insturen kan tot en met 2 februari.
Door deBuren op 11 feb 2010
Oproep
Politiek & samenleving
Filosofie & religie

Eind 2009 wenste deBuren iedereen een gelukkig nieuwjaar en spraken we de hoop uit dat eenieder in 2010 een luisterend oor zou vinden. We vroegen de bezoekers van onze website om ook zelf een wens in te sturen. Veel mensen hebben de oproep beantwoord en vanaf vandaag zijn de tien mooiste wensen op onze website te bewonderen. Zoals beloofd krijgen de winnaars binnenkort twee setjes Radioboeken voor kinderen thuisgestuurd.

Omdat niet alleen december voor deBuren een maand van bezinning is, hebben we voor onze nieuwe prijsvraag gedacht eens hoog te mikken.

Wat is de zin van het leven?

Of, iets minder alomvattend: wat is een mooie zin voor het leven? Met welke versregels durf je de harde realiteit te verzachten? Welk spreekwoord of gezegde weet zelfs de donkerste dagen een gouden randje te geven? We zien jouw zinnenprikkelende gedachten graag terug in de reacties onder dit nieuwsbericht. Insturen kan tot en met dinsdag 2 februari.

Aanleiding voor deze prijsvraag is de reeks Humanismen van VUBPRESS en de Grote Vragen die deze reeks durft te stellen én soms te beantwoorden. Het eerste deel uit deze reeks Hamlet en entropie van Jean Paul Van Bendegem presenteerden we in oktober 2009 en in november stond het deel Humanismen. Filosofische beschouwingen over diversiteit en pluraliteit centraal.

De winnaars krijgen de bundel Humanismen thuisgestuurd óf Dood van een therapeut van Luc Teuwen. Teuwen onderzoekt de 'menselijke zoektocht naar geluk en innerlijk comfort' en nodigt de lezer op toegankelijke wijze uit om een kritisch zelfonderzoek aan te vangen.

Na het afsluiten van de wedstrijd op 3 februari zijn de volgende personen beloond met een boek: Rebecca Vercoutere, Rein van Gisteren, Bruno Drieskens en Niki.

Met dank aan VUBPRESS (Brussels University Press): www.vubpress.be

Vertel het verder: