Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Knack en deBuren lanceren boekenkanaal: Knack Boekenburen

I.s.m. deBuren en de Provincie Antwerpen lanceert Knack een nieuw boekenkanaal op Knack.be. Knack Boekenburen volgt het boekennieuws uit binnen- en buitenland op de voet, met prioritaire aandacht voor de Nederlandstalige literatuur. Er zal daarbij zowel aandacht zijn voor romans, essays en po√ęzie, als voor thrillers, jeugdliteratuur en strips.
Door deBuren op 26 aug 2009
Nieuws
Literatuur & taal

I.s.m. deBuren en de Provincie Antwerpen lanceert Knack een nieuw boekenkanaal op Knack.be. Knack Boekenburen volgt het boekennieuws uit binnen- en buitenland op de voet, met prioritaire aandacht voor de Nederlandstalige literatuur. Er zal daarbij zowel aandacht zijn voor romans, essays en poëzie, als voor thrillers, jeugdliteratuur en strips.

Het boekennieuws uit de bladen van Roularta (o.a. Knack, Knack Focus, Knack Weekend en Trends) zal via de site ontsloten worden. Daarnaast is er een samenwerkingsakkoord met het Nederlandse weekblad Vrij Nederland over de uitwisseling van artikels.
Er zijn ook copyright-overeenkomsten met The New York Review of Books, Lire, Die Zeit, Newsweek en Der Spiegel.
De literaire activiteiten van onze partners zullen ook aan bod komen op de website. Voorbeelden zijn de beroemde Radioboeken van deBuren en de voortreffelijke boekenprogramma's op de regionale zenders ATV en RTV van de provincie Antwerpen.

 “Met dit initiatief wil Roularta nogmaals zijn hart voor boeken tonen,” zegt Knack-hoofdredacteur Karl van den Broeck. ‘Naast de wekelijkse boekenpagina’s, brengen wij ook elk jaar een literair jaarboek uit: Boek09 verschijnt dit jaar tijdens de boekenbeurs als een Knack Extra en krijgt een grondige opfrisbeurt. Knack  is ook mediasponsor van de Antwerpse Boekenbeurs, Het Andere Boek, het Beste Literaire Tijdschrift, Strip Turnhout en Lezen op Zondag. De Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse thriller is ook een initiatief van het huis en Roularta Books is een van de toonaangevende uitgeverijen van Vlaanderen. In de Franse Roularta-portefeuille zit het prachtige literaire magazine Lire. Onze lezers zijn dol op boeken en worden door Roularta op hun wenken bediend.’

Ludo Helsen, bestendig afgevaardigde voor Cultuur legt uit waarom de provincie Antwerpen dit initiatief steunt. “Op deze manier willen we de stelling steunen dat niet alleen Antwerpen een boekenstad was en is, maar dat ook de ruimere regio -en dus de provincie- een voorname rol vervult op dit gebied. Dat uit zich in tal van activiteiten die we in boekenland ondernemen: we geven allerhande publicaties uit, kennen literaire prijzen toe, steunen literaire verenigingen, we zorgen voor een jaarlijkse inbreng in de Boekenbeurs en zelf organiseren we ook een aantal evenementen. En dan mag ik zeker ons Provinciaal Bibliotheekcentrum niet vergeten, die de provinciale bibliotheekwerking ondersteunen. Boeken zijn té belangrijk om niet te ondersteunen, en we zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe initiatief Knack Boekenburen een interessante en vooral handige bron zal zijn voor al wie op zoek is naar leesplezier.”

“Voor deBuren zijn boeken de belangrijkste bron van debat en discussie,” zegt Dorian Van der Brempt, directeur van het Vlaams-Nederlands Huis in Brussel. “Zij brengen actualiteit en reflectie in een context. Met Knack hebben wij onze natuurlijke partners gevonden met wie wij graag samen zoveel mogelijk lezers zo goed mogelijk informeren. Kennis delen, spreiden en toegankelijk maken is ons doel.”

Vertel het verder: