Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Oproep Schwob Young Community

Speur jij altijd naar mooie klassiekers uit alle hoeken van de wereld? Maak je ook vlijtig aantekeningen in de kantlijn van je boek? En raad je vaak goede boeken aan op sociale media? Sluit dan als bookstagrammer aan bij de Schwob Young Community.
Door deBuren op 3 nov 2022
Oproep
Literatuur & taal

Als je regelmatig enthousiast raakt van zo’n mooie must-read die niet iedereen kent, een vergeten klassieker of dat veelbesproken cultboek, dan is Schwob Young helemaal voor jou. 
 
Schwob Young is voor lezers tussen de 20 en 35 jaar die actief zijn op Bookstagram en/of andere sociale mediakanalen. Lezers met een hart voor literatuur die op zoek zijn naar meer. Het is een plek om van elkaar te leren. Het geeft je niet alleen toegang tot een community van gelijkgestemde lezers, maar ook tot de wereld achter de boeken. Je ontmoet vertalers en uitgevers, hoort als eerste over de nieuwste aankomende titels en krijgt workshops op maat. Wil je daarnaast als ‘bookfluencer’ groeien, of wil je een leesclub opzetten en wil je je wat tips? Dan helpen we je graag op weg. 

 

 

 

WORKSHOPS

 

De deelnemers worden via live workshops en een online chatkanaal begeleid door Boekencurator Corina Maduro. Tijdens de verschillende activiteiten zoals online leesclubs en buddyreads, staat de professionalisering als bookstagrammer op het programma. De eerste workshop vindt plaats op vrijdag 25 november van 14:00 tot 17:00 uur in Den Haag met afsluitend een diner.

 

De deelnemers zijn ook bij andere Schwob-activiteiten welkom zoals de tweejaarlijkse Schwob-boekhandelsmiddagen waarbij redacteuren en uitgeverijen hun actuele publicaties voorstellen. De eerste middag vindt plaats op maandag 14 november. De twee volgende staan gepland voor maart en september 2023.

 

 


DEELNEMEN

 

Zin om mee te bouwen aan de Schwob Young Community, of heb je vragen over het traject? Stuur dan voor donderdag 17 november om 18:00 een mail naar schwob@letterenfonds.nl en meld je aan! Meer info over Schwob vind je op www.schwob.nl.

 

 


© Aline Bouma

Corina Maduro

Als er iets is wat Corina Maduro al haar hele leven omarmt en waar ze maar niet over uitgepraat raakt, dan is het lezen. Als boekencurator bouwt ze aan een brede community van lezers. Ze geeft boekentips via social media, podcast en nieuwsbrief, en organiseert regelmatig leesclubs.

Organisatie: Schwob Young is een initiatief van het Nederlands Letterenfonds, in samenwerking met deBuren en boekhandel Van der Velde.
Vertel het verder: