Aanmeldtekst Schrijfresidentie 2022: Feest

Hey you

door Maya Mertens

Datum 17 juli 2022

Achttien jonge schrijvers nemen in de zomer van 2022 deel aan de schrijfresidentie van deBuren in Parijs. Ze kregen de opdracht om zich te verhouden tot het thema ‘Feest’. Dit resulteerde in verrassende artistieke antwoorden, van uitbundige feestjes tot kritische bedenkingen over wat er eigenlijk te vieren valt. Maya Mertens fluistert een feest in je oor om te dansen op 'kraakvers getoeterploeter'.

© Marianne Hommersom

Maya Mertens (1992) is performer en muzikant tussen Brussel en Amsterdam. In 2019 richtte ze de ‘Vieze Cirkel’ op, de bijbehorende cult van Vieze Meisje: een electropop-verbond met Alan Van Rompuy - alias Azertyklavierwerke - waarin pop, performance en rave worden gebundeld. In het theater werkt ze als acteur, soundtrackcomponist of beeldklankbord. Samen met Julien Neirynck vormt ze het performanceduo julienneirynck.be.mayamertens.nl waarmee ze soms op maat gemaakte ongeschikte verschijningen produceert. Je leest meer op viezemeisje.com.

Alles bekijken

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken