Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren verwelkomt drie nieuwe collega's in 2022!

Shirin Mirachor, Jozefien Daelemans en Anouk van Kampen vervoegen in 2022 deBuren. Jozefien start begin januari 2022 een nieuw talentontwikkelingstraject op voor ontluikende opiniemakers, Shirin gaat half februari aan de slag als projectcoördinator van Kennisknooppunt en Anouk van Kampen start op 1 maart 2022 als nieuwe coördinator van de Week van het Nederlands.
Door deBuren op 16 dec 2021
Nieuws
Cultuurbeleid

deBuren zocht in het najaar van 2021 twee of drie nieuwe collega’s om drie takenpakketten te vervullen: coördinatie Week van het Nederlands, Kennisknooppunt en een nieuw talentontwikkelingstraject. Na enkele vruchtvolle sollicitatierondes traden er drie geschikte kandidaten naar voren! Shirin Mirachor, Jozefien Daelemans en Anouk van Kampen vervoegen in 2022 deBuren.

 

 

Jozefien Daelemans

 

Vanaf januari 2022 brengen we onder de bezielende leiding van onze nieuwe collega Jozefien Daelemans straffe stemmen en meningen voor het voetlicht. Het begin van een gloednieuw talentontwikkelingstraject voor ontluikende opiniemakers.

'Het publieke debat heeft nood aan nieuwe stemmen en inzichten, dus ik kijk ernaar uit om als coördinator talentontwikkeling mijn schouders te zetten onder dit nieuwe traject. Ik ben ook erg blij om deel te mogen uitmaken van het team van deBuren. Met mijn Belgisch-Nederlandse roots zal ik me vast snel thuis voelen!'

Shirin Mirachor

 

Shirin Mirachor gaat half februari aan de slag als projectcoördinator van Kennisknooppunt.

'Als instituut met publieke functie vind ik dat je een grote verantwoordelijkheid draagt en je de kans hebt om niet alleen te reflecteren op onze maatschappij, maar ook kan bijdragen aan het vormgeven ervan. Ik kijk ernaar uit om de inzichten rondom inclusie, duurzaamheid en talentontwikkeling binnen de Lage Landen verder te exploreren, en te bouwen aan constructieve alternatieven binnen de culturele sector.'

Anouk van Kampen

 

Anouk van Kampen start op 1 maart 2022 als nieuwe coördinator van de Week van het Nederlands.

'Kot, seut, voormiddag, marcelleke… Sinds ik in België woon, ben ik een hele lading nieuwe woorden rijker. Taal is zoveel meer dan spelregels en lijstjes: het is constant en overal om ons heen, en vooral heel leuk als je er de schoonheid van ziet. Met die boodschap hoop ik het succes van de Week van het Nederlands voort te zetten als haar nieuwe coördinator.'


© Chen Vandeput

Jozefien Daelemans

Jozefien Daelemans is voormalig oprichter en hoofdredacteur van Charlie Magazine en auteur van het boek De Naakte Waarheid, body bullshit, ont(k)leed. Ze schreef columns voor De Standaard, Radio 1 en De Morgen en gaf lezingen over beeldvorming in de media en online haat. Jozefien werkte als freelance redacteur mee aan online talkshows en videoformats voor verschillende productiehuizen. Daarnaast host ze samen met Dalilla Hermans de podcast Keihard waarin ze ongefilterd hedendaagse onderwerpen bespreken.

Shirin Mirachor

Shirin Mirachor is oprichter en directeur van het cultureel instituut in wording (A)WAKE en een van de krachten achter de club/space MONO in Rotterdam. Met projecten als de fotoserie HIPSTER/MUSLIM, vier-daags festival New Radicalism en audio-visueel experiment Heritages Studios, beweegt ze zich graag speels rondom identiteit, representatie, kunst en politiek. Shirin gebruikt graag digitale cultuur als middel om een nieuwe werkelijkheid voor te stellen waarbij een gelijkwaardige samenwerking tussen West en Oost centraal staat. Ze is werkzaam voor verschillende culturele instellingen in advies, strategie en programma rondom de thema’s inclusie, identiteit en gelijkwaardige samenwerking.

Anouk van Kampen

Anouk van Kampen werkte tien jaar lang als journalist voor de Nederlandse krant NRC, de laatste jaren als correspondent in België. Het land beviel zó goed dat ze na maart - als ze stopt als correspondent - in België blijft wonen. Ze studeerde Kunstgeschiedenis en Cultural Analysis in Amsterdam, kreeg dankzij haar Franse moeder een tweetalige opvoeding en heeft een grote liefde voor de Nederlandse taal in al haar facetten.

Vertel het verder: