Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

VNJB onderzoeksbeurs | Realiseer je diepgravend journalistiek onderzoek

Meld je aan voor de onderzoeksbeurs van de Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs en realiseer je idee voor een diepgravend journalistiek onderzoek met een Vlaams-Nederlandse insteek.
op 10 nov 2021
Oproep
Media
Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurs

'Het is als freelance journalist moeilijk om langere tijd onderzoek te doen zonder extra werkmiddelen. Daar is bij media vaak niet het budget voor. Onderzoeksbeurzen zijn essentieel om dat toch te kunnen doen.'

Meld je aan voor de VNJB en realiseer je journalistiek onderzoek
 

  • Deadline aanvraag: 15 februari 2022
  • Bekendmaking oordeel jury: uiterlijk 15 maart 2022
  • Deadline publicatie onderzoek: 30 november 2022

 

Wat?

 

De VNJB biedt een beurs aan voor onderzoeksjournalistiek dat maatschappelijk relevant is voor Vlaanderen en/of Nederland en een link heeft met Vlaanderen en Nederland. Deze link kan zitten in het onderwerp of in het onderzoek zelf. Bijvoorbeeld de samenwerking tussen journalisten over de grens heen of een Nederlandse journalist die onderzoek doet naar een Vlaams onderwerp.

 

Voor wie?
 

Elk journalistiek talent met een garantie voor publicatie op zak.

 

Voorwaarden?
 

Minimaal drie jaar werkervaring, een actueel onderwerp relevant voor Vlaanderen en/ of Nederland, een grondig onderzoek, de link Vlaanderen – Nederland geïntegreerd (in het onderwerp, het onderzoek of bij de onderzoekers) en garantie voor publicatie.

 

Wie ging je voor?

 

  • Freelance journalisten Ruben Brugnera en Kim van Keken deden met de beurs een onderzoek naar private veiligheidsbedrijven.
  • Freelance journalist Jan De Deken vertelt je in het bovenstaande filmpje over zijn onderzoek naar het klimaatbeleid in de Lage Landen.

Deelnemen?

Overloop het reglement en dien je aanvraag in via de aanmeldpagina.

Vragen bij het invullen? Stuur een mail naar vnjb@deburen.eu.


Of ga je graag op uitwisseling bij een Vlaamse of Nederlandse redactie? Meld je dan aan voor de uitwisselingsbeurs van de VNJB.

Vertel het verder: