Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Astrid Haerens en Anke Verschueren worden Vlaamse Verkenners in Leeuwarden

Hoe hoog is de drempel tussen noord en zuid? Kan het Friese landschap in het Vlaams worden bezongen? Twee 'Vlaamse Verkenners' gaan op onderzoek uit.
Door deBuren op 25 okt 2021
Nieuws
Literatuur & taal
Astrid Haerens © Stine Sampers | Anke Verschueren © Mathias Hannes

Op uitnodiging van Explore the North en deBuren resideren auteurs Astrid Haerens en Anke Verschueren de week voorafgaand aan het Explore the North-festival in Leeuwarden.

Ze brengen de festivalthematiek van Explore the North 2021 in de praktijk: met een open houding treden ze Friesland tegemoet, klaar om het onbekende te omarmen. Tijdens hun verblijf in Friesland gaan ze op pad met een Friese gids, op zoek naar nieuwe verhalen over stad en platteland, over prehistorie en jonge zeeklei, en uiteindelijk ook over zichzelf. Zij schrijven nieuwe teksten en brengen tijdens het festival fragmenten hiervan op het podium. De teksten worden ook gepubliceerd, onder andere in ons online Magazine.

Over de auteurs

 

© Mathias Hannes

Anke Verschueren

Anke Verschueren is geboren op Pasen 1994 en neemt haar grote liefde, de taal, overal mee naartoe. Van papier naar podium naar podcast. Ze is afkomstig uit Morkhoven, een Kempisch gehucht zonder supermarkt maar met maïsvelden. Anke schrijft, maakt, speelt, leest, presenteert, monteert, modereert, geeft les en zingt. En daarmee amuseert ze zich mateloos.

© Stine Sampers

Astrid Haerens

Astrid Haerens (1989) groeide op in Zwevegem en woont in Brussel. Ze studeerde Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en schrijft zowel proza als poëzie. Ze debuteerde in 2017 met de roman Stadspanters (Polis). Haar poëziedebuut Oerhert verschijnt begin 2022 bij Atlas Contact. Ander werk van haar verscheen onder meer in De Gids, Revisor, Het Liegend Konijn, Poëziekrant en DW B. Daarnaast werkt ze als schrijfdocent in Brussel.

Organisatie: deBuren, Explore the North en Leeuwarden City of Literature.
Vertel het verder: