Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Flinke jongen | Phaedra Derhore

Achttien jonge Vlaamse en Nederlandse auteurs lieten zich inspireren door 19e eeuwse artefacten uit het Rijksmuseum, met oog voor ongezien werk. Phaedra Derhore tekende een kortstrip bij het schilderij Stilleven met jachtbuit en Griekse stèle: allegorie op de Herfst van Georgius Jacobus Johannes van Os uit 1818. 
Door Phaedra Derhore op 7 okt 2021
Beeld
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
Schrijfresidentie Parijs
Collectie Rijksmuseum, Amsterdam | Georgius Jacobus Johannes van Os, Stilleven met jachtbuit en Griekse stèle: allegorie op de Herfst, 1818

Phaedra Derhore © Sanne De Wilde

Phaedra Derhore 

Phaedra Derhore (1990) is een freelance striptekenaar en illustrator. Ze studeerde aan Sint-Lucas Brussel waar ze een Master in Beeldverhaal behaalde. Haar autobiografische graphic novel Doorsnee werd gepubliceerd door uitgeverij Oogachtend in 2018. Phaedra geeft workshops graphic novel schrijven, organiseert Drink & Draws en is vaak al tekenend terug te vinden in de Leuvense koffiebars. Ze vertelt openhartige en persoonlijke verhalen in haar eigen beeldtaal met afwisselend weinig of veel woorden. Via haar beeldverhalen wil ze zichzelf op een eerlijke wijze uitdrukken en zo een betekenisvolle connectie leggen met de lezer.

Meer over Oude werken, jonge schrijvers

 

deBuren gaat sinds 2012 iedere zomer met een groep aanstormend schrijftalent uit de Lage Landen naar Parijs. Twee weken verblijven ze daar om over de grenzen heen elkaars werk en ideëen te leren kennen en aan nieuw materiaal te werken. De lichting van 2021 brengen werken uit zalen van de 19e eeuw van het Rijksmuseum op literaire wijze tot spreken in hun eigen artistieke taal. Onze vraag aan hen was even simpel als uitdagend: schrijf een nieuwe tekst over een oud werk, vanuit één kernvraag: wat zie je als je met oog voor onzichtbaar werk naar deze objecten kijkt?

Vertel het verder: