Schrijfresidentie Parijs 2020

Sound as a Muscle. Of: hoe leer je een liedje?

door Pelumi Adejumo

Datum 21 september 2021

Tijdens de schrijfresidentie van 2020 ging Pelumi Adejumo op zoek naar verbondenheid. Verbondenheid tussen zichzelf en de stad, maar ook verbondenheid tussen de verschillende talen die zij spreekt. Het werk 'Sound as a Muscle. Of: hoe leer je een liedje?' is een collage waarbinnen ze allerlei vormen samenbrengt en laat corresponderen. Talen, tekst, muziek en beeld, verpakt in een cassettedoosje.

Sound as a muscle. Of: hoe leer je een liedje?

Pelumi Adejumo is een weggelopen pastoorskind, schrijver, lucide dromer en zangeres. Ze schrijft over/met de verwikkeling van migratie en rouw, gospelmuziek en vervreemding. Door het gebruik van glossolalie, te spelen met verwarring en meertaligheid opent ze tegendraadse en ritmische mogelijkheden. Ze maakte werk voor nY, de Gids, het Nationale Theater, deBuren, Nationale Opera & Ballet, Sonsbeek 20-24 en Mister Motley. Ze trad op bij festivals zoals Into The Great Wide Open en Read My World. Ze heeft een bachelor in Creative Writing van Artez Hogeschool voor de Kunsten en doet nu een master aan het Dutch Art Institute. Ze is ook programmamaker bij het internationale literatuurfestival Read My World.

Alles bekijken

Meer over de Schrijfresidentie?

Ontdek wie mee ging naar Parijs, lees al hun bijdragen en kom te weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat via de reportages.

Alles bekijken