Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Escapisme | Neverending Stories #5

Neverending Stories is een boekenpraatprogramma over verhalen die ons en ons wereldbeeld hebben gevormd.
Door Rachida Lamrabet op 9 jul 2021
Podcast
Tekst
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
Neverending Stories

In deze podcastaflevering spreekt gastvrouw Rachida Lamrabet met beeldend kunstenares en illustratrice Fatinha Ramos en journaliste en schrijfster Nathalie Le Blanc over escapisme: de kunst van het ontsnappen aan het hier en nu.

Samen met haar gasten schudt Rachida de mantel van het nu af om te verdwijnen in de verbeelding en te ontsnappen aan de wereld van het praktische nut. Een gesprek over de verschillende connotaties van escapisme en het gegeven dat het ontsnappen aan de werkelijkheid niet alleen een vlucht, maar ook een verrijking kan zijn.

Neverending Stories
 

Neverending Stories is een boekentalkshow en podcastreeks van uitgeverij ROSE stories. In het najaar van 2019 ging de vijfdelige Nederlandse reeks van start. Voor de ontwikkeling van de vijfdelige Vlaamse podcastreeks schuift deBuren aan als partner. In de Vlaamse reeks gaat Rachida Lamrabet met verschillende gasten in gesprek over verhalen die ons en ons wereldbeeld vormen.

 

Een initiatief van uitgeverij ROSE stories.

Neverending Stories is een initiatief van ROSE stories en wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam West, Nederlands Letterenfonds en Literatuur Vlaanderen en wordt gemaakt in samenwerking met deBuren en VondelCS.
Vertel het verder: