Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Atelier Actua #5 | De Vleesvrije Stad

Atelier Actua combineert actueel debat met artistieke reflectie. Hete hangijzers komen aan bod tijdens een rijk geschakeerde avond. Naar aanleiding van de nieuwe graphic novel De Vleesvrije Stad gaan we in gesprek over de huidige vleesconsumptie. Behoort het eten van vlees over tien jaar tot het verleden?
Door deBuren op 19 mei 2021
Video
Politiek & samenleving
Atelier Actua

Naar aanleiding van de nieuwe graphic novel De Vleesvrije Stad organiseert deBuren in samenwerking met het Huis van Betekenis en Pakhuis de Zwijger de vijfde editie van Atelier Actua. Behoort het eten van vlees over tien jaar tot het verleden?

Het boek De vleesvrije stad (in 10 jaar) draait om de vraag hoe we in de toekomst met andere dieren willen omgaan. Stel je voor: over tien jaar is heel Nederland gestopt met het eten van vlees en is het gedaan met de dierenindustrie. Met dit visioen voor ogen maakte een collectief van tekenaars en schrijvers een serie beeldverhalen met vele hoofdrolspelers.

 

Van een Brusselse politica tot een kip in Paramaribo. Tien verhalen over tien jaren en evenzovele dilemma’s. Stadse actievoerders, veeboeren die stoppen, het offerfeest, een rechtszaak tegen een slachthuisdirecteur, de vraag hoe je dieren burgerrechten geeft. Het lukt allemaal niet zonder slag of stoot. Maar stapsgewijs blijken we de dierenuitbuiting te kunnen stoppen. In het slotverhaal ontmoeten we de bejaarde Greta Thunberg en haar kater Sjors. Hoe vergaat het hen in 2084?

 

Met medewerking van o.a. betrokken tekenaars, initiatiefnemer Mark Schalken, Tobias Leenaert, Charlotte Mutsaers, Mohamed Barrie en een spoken word battle door collectief Word Wa(a)r.

Organisatie: deBuren i.s.m. Pakhuis de Zwijger en Het Huis van Betekenis.
Vertel het verder: