Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

We Object

Voor de derde keer op rij slagen deBuren en DE//COLONIZE Leuven de handen in elkaar om een reeks rond decolonisatie uit te werken. Tijdens We Object laten we drie keer een duo aan het woord dat aan de hand van een persoonlijk object vertelt hoe kolonialisme voortleeft in onze dagelijkse realiteit.
Door deBuren op 20 mei 2021
Video
Cultuurbeleid
We Object

Een simpele maaltijd, een liedje dat je hoort op de radio, een apparaat in je keukenkast of het tapijt dat in je woonkamer ligt, de erfenis van het kolonialisme is alomtegenwoordig, soms op plaatsen waar je het niet verwacht.

Opnieuw werken deBuren en DE//COLONIZE Leuven, een groep masterstudenten culturele studies aan de KU Leuven, samen op Vlaams-Nederlands niveau. Deze keer groeide het project uit tot een serie van drie evenementen, waarvoor de handen in elkaar werden geslagen met Beursschouwburg, Black History Month en Black Achievement Month.

 

Tijdens We Object gaan twee sprekers met elkaar in gesprek over een persoonlijk voorwerp dat voor hen de koloniale erfenis weerspiegelt. Beide voeren een intieme conversatie over hoe het kolonialisme voortleeft in onze dagelijkse realiteit.

We Object #1 | Een intiem gesprek met Loucka Fiagan en Lisette Ma Neza

We Object #2 | Een intiem gesprek met Camilo Mejía Cortés en Cherish Menzo

We Object #3 | Een intiem gesprek met Joëlle Sambi Nzeba en Ruth-Grâce Paluku-Atoka

Organisatie: KULeuven, deBuren, Beursschouwburg, Black History Month en Black Achievement Month.
Vertel het verder: