Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Jongeren en politie: een gewelddadig spanningsveld | Atelier Actua #4

Atelier Actua combineert actueel debat met artistieke reflectie. Tijdens een rijk geschakeerde avond bespreken we het spanningsveld tussen jongeren en politie. Wat zijn de onderliggende oorzaken van die spanning? En hoe zorgen we voor een vruchtbare toekomst tussen politie en burger?
Door deBuren op 18 mei 2021
Video
Politiek & samenleving
Atelier Actua

Spanningen en verdeeldheid tussen politie en jongeren krijgen best wat media-aandacht. Een wederzijds wantrouwen lijkt zich te vertalen in gewelddadige confrontaties die heel wat stof doen opwaaien, niet in het minst binnen het vraagstuk rond etnische profilering en het gebruik van geweld.

In deze editie van Atelier Actua onderzoeken we de onderliggende oorzaken van deze prangende problematieken en vragen we ons af hoe we hier als maatschappij een structureel antwoord op kunnen bieden.  In het eerste panelgesprek focussen we op Brussel met Yassine Boubout (onderzoeker van politiegeweld en activist), Sarah Frederickx  (diensthoofd communicatie politiezone Brussel Zuid), Liselotte Vanheukelom (directeur jeugdorganisatie JES Brussels) en Ilyas Mouani (voorzitter van de jeugdraad).

 

De Amsterdamse stand van zaken wordt toegelicht door hoofdinspecteur Sidney Mutueel en politiek filosofe Femke Kaulingfreks. Els Enhus, professor criminologie, leidt de avond in goede banen.

 

Via artistieke interventies zorgen visueel- en performancekunstenaar Quinsy Gario, en het interdisciplinaire makersduo Dounia Mahammed en Alan Van Rompuy voor de adempauze tussendoor en achteraf.

Organisatie: deBuren en Beursschouwburg
Vertel het verder: