Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Atelier Actua #3 | Vraagt het coronabeleid te veel van jongeren?

Atelier Actua combineert actueel debat met artistieke reflectie. Tijdens een rijk geschakeerde avond bespreken we de impact van het coronabeleid op jongeren. Hadden jongeren in Vlaanderen en Nederland enige inspraak? En hoe zorgen we dat zij tijdens een volgende crisis wél gehoord worden?
Door deBuren op 18 mei 2021
Video
Politiek & samenleving
Atelier Actua

Het Vlaamse en Belgische beleid verschilt van het Nederlandse, maar zijn de gevolgen ook anders? Tijdens deze Atelier Actua gaan jongeren en experts in discussie over de coronamaatregelen in Vlaanderen en Nederland en de gevolgen daarvan voor jongeren.

Het eerste deel van de avond focust op de situatie in Vlaanderen en Nederland. Het Vlaamse en Belgische beleid verschilt van het Nederlandse; zijn de gevolgen ook anders? Met Diederik Gommers, Ikrame Kastit en Maurice Knijnenburg. Tijdens het het tweede deel van de avond zoomen we in op Amsterdam met Saskia van den Boom, Vita Filippini, Imad Aoulad Taher. De moderator van de avond is Nienke de la Rive Box.

 

Tijdens de avond is er een artistieke intermezzo van Saskia van den Boom, die 's avonds laat Amsterdam doorkruiste voor een fotoreportage over jongeren en de avondklok. We sluiten de avond af met een optreden van Samira Saleh, een Antwerpse spoken word performer met Nederlandse en Egyptische roots.

Organisatie: deBuren en Pakhuis de Zwijger
Vertel het verder: