Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Atelier Actua #1| Binnenkort ook winst voor de Belgische klimaatzaak?

Atelier Actua combineert actueel debat met artistieke reflectie. Hete hangijzers komen aan bod tijdens een rijk geschakeerde avond. Tijdens de eerste editie gaan Nic Balthazar, Jaap Tielbeke en Tine Hens in gesprek over de Belgische klimaatzaak. Hoe verhoudt de klimaatzaak zich tot de democratie? En hoe groot is de kans op winst?
Door deBuren op 10 apr 2021
Video
Politiek & samenleving
Atelier Actua

De pleitdata in de Belgische Klimaatzaak staan gepland van 16 tot 26 maart. Daarmee komt de zaak die in 2014 werd opgestart na een lange aanloop eindelijk écht voor de rechter. Naar aanleiding van deze historische gebeurtenis organiseert deBuren in samenwerking met De Markten de eerste editie van de gloednieuwe reeks Atelier Actua.

We beginnen de avond met een vooruitblik, waarbij we ook ingaan op de eisen. Hoe groot is de kans op winst? Hoe verhoudt de klimaatzaak zich tot de democratie? We kijken ook naar de Nederlandse klimaatzaak, die definitief werd gewonnen in 2019 en wereldwijd navolging kreeg. Wat heeft de Nederlandse regering sindsdien gedaan om aan het vonnis te voldoen? Vervolgens zoomen we in op Brussel, waarbij we focussen op mobiliteitsbeleid, klimaat en aangekondigde maatregelen zoals de ‘slimme kilometerheffing'.

 

Tijdens de avond zijn er artistieke intermezzo’s van leden van het Vlaams-Nederlandse collectief Klimaatdichters. Gepreksleider en presentator is klimaatjournalist Tine Hens.

Organisatie: deBuren en De Markten
Vertel het verder: