Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Phasmophobia en de toekomst van de Nederlandstalige fictionele podcast

Op 17 december presenteerden we online de nieuwe podcastserie Phasmophobia. De makers Tom Hofland en Pascal van Hulst gingen daarna dieper in op hoe de podcast tot stand kwam en wierpen kort een blik op de toekomst. ‘Met deze methodiek kan je gewoon op je zolderkamer zitten met een microfoontje en zelf iets improviseren. Dat is er zo mooi aan, dat je het zo snel kunt maken.’
Door Pascal van Hulst en Tom Hofland op 21 apr 2021
Podcast
Tekst
Literatuur & taal
© Martijn de Vos

We luisterden in avant-première naar de eerste aflevering, waarna moderator Oscar Kocken, de makers en stemactrice Marit Stocker in gesprek gingen over Phasmaphobia en de toekomst van de Nederlandstalige fictionele podcast. Tom Hofland en Pascal van Hulst vertelden meer over de gelijkenissen en verschillen met hun vorige podcasts, Babylon en De Blankenberghe Tapes. Samen met Marit Stocker gingen ze dieper in op hoe je te werk gaat bij een podcast die grotendeels uit improvisatie bestaat, en hoe ze hopen dat deze vorm in de toekomst vaker gebruikt zal worden.

 

Luister naar het gesprek

Phasmophobia is een co-productie van VPRO en Room for Film, in opdracht van NPO Radio 1 en (mede) mogelijk gemaakt door VRT en Vlaams-Nederlands Huis deBuren.
Vertel het verder: