Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Herbeleef de finale van de Speech Battle 2021

Op de vooravond van de Internationale Vrouwendag vond de finale van de Speech Battle plaats in De Balie in Amsterdam. De opdracht? 'Schrijf een speech voor de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten, Kamala Harris'. Herbeleef de finale van de achtste editie van de Speech Battle!
Door deBuren op 11 mrt 2021
Video
Politiek & samenleving
Media
Speech Battle

Over de finale

 

De finale van de achtste Speech Battle vond dit jaar plaats op zondag 7 maart 2021 in de Balie in Amsterdam, aan de vooravond van de Internationale Vrouwendag. We creëerden voor de opdracht een toekomstbeeld waarin Kamala Harris als eerste vrouwelijke president van de VS een speech geeft aan jongerenvertegenwoordigers van de VN. Na de voordracht en stemronde won Charles Derre de Speech Battle 2021.

 

Tijdens de finale ging Natasja van den Berg in gesprek met Europarlementariër Samira Rafaela (D66) en gemeenteraadslid Claire Martens (VVD, Amsterdam) over feministische en antifeministische retoriek en de stand van vrouwenrechten op lokaal, nationaal en Europees niveau. Het gesprek werd gevolgd door een mini-masterclass door juryvoorzitter en speechschrijver Renée Broekmeulen over het waarborgen van authenticiteit van de spreker voor wie je schrijft.

 

Vervolgens was het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Uit een krappe 50 inzendingen selecteerde de jury drie finalisten wiens speeches op werden voorgedragen door actrice Dorothy Blokland, die voor de gelegenheid in de huid kroop van Kamala Harris. Na de voordracht en een online stemronde waarin zo´n 200 mensen hun stem uitbrachten, werd de Vlaamse Charles Derre uitgeroepen tot de winnaar van de achtste Speech Battle.

Herbeleef hier de Speech Battle 2021

Winnaar van de speech battle 2021: Charles Derre

Charles Derre (1989) is redacteur bij uitgeverij LannooCampus en woont in Brussel. Eerder werkte hij voor uitgeverij De Bezige Bij. Hij publiceerde teksten en opinies voor onder meer Knack.be, De Standaard en COLLATERAL.

Lees hier de speeches van de drie finalisten

Vertel het verder: