Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Grensverleggers 2021 | Doe nu je projectaanvraag

Het fonds Grensverleggers ondersteunt initiatieven die de culturele en artistieke samenwerking versterken tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland. Ook in 2021 gaan we daar onverminderd mee door. Doe nu je projectaanvraag!
op 26 feb 2021
Oproep
Cultuurbeleid
Grensverleggers

Doe nu je projectaanvraag

 

Wat? Het fonds Grensverleggers ondersteunt initiatieven die de culturele en artistieke samenwerking versterken tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland. 
Hoe? Met financiële ondersteuning van Vlaanderen en de Nederlandse provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland dragen we bij aan projecten die leiden tot duurzame verbanden tussen cultuurmakers uit Vlaanderen en één of meerdere van de betrokken Nederlandse grensprovincies.
Voor wie? Voor organisaties of personen met rechtspersoonlijkheid gevestigd in Vlaanderen, Brussel, of een van de grensprovincies met een artistieke partner aan de andere kant van de grens. 

 

Doe je projectaanvraag voor 2021

We kijken uit naar projecten voor 2021 die zonder vaccin de grens over kunnen, maar de basis blijft evenwel talent en goesting langs beide kanten van de grens samenbrengen en laten groeien.

Meer info en voorwaarden

Samenwerking met Nederlandse grensprovincies verlengd tot eind 2021 

 

Grensverleggers #1 liep van 2017 tot 2020, en werd dit jaar bestendigd door de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland voor het komende jaar. 

 

'De afgelopen drie jaar is Grensverleggers door ons mee ondersteund en er zijn positieve resultaten bereikt. We zien dat de inzet van deze ondersteuning leidt tot een aanzienlijke inzet van private en andere publieke middelen, waardoor deze culturele projecten hun meerwaarde voor het culturele veld kunnen laten zien. Speciale aandacht krijgen projecten rond talentontwikkeling, innovatieve kracht & cultureel ondernemerschap en erfgoed. Met onze bijdrage aan het fonds wordt grensoverschrijdende ontmoeting én het innovatief vermogen wat betreft het ondernemerschap van makers en culturele organisaties verder ondersteund.'  Gedeputeerde Wil van Pinxteren van Noord-Brabant

Vertel het verder: