Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Herbeleef: De 24u van Paul van Ostaijen

Op 21 en 22 februari 2021 gaven wij de aftrap van het Paul van Ostaijenjaar met de marathonuitzending 'De 24 uur van Paul van Ostaijen'. Herbeleef hier elk uur van de uitzending, de persconferentie en de finale Boem Paukeslag!
Door deBuren op 24 feb 2021
Video
Literatuur & taal
Besmette Stad

Niet alleen vierden wij een etmaal lang de 125ste verjaardag van de dichter, maar aan de vooravond van dat grootse feest werd ook bekend gemaakt dat het volledige handschrift van Bezette Stad aangekocht werd door de Vlaamse Overheid, dat na 100 jaar dus opnieuw in Antwerpen is beland. Herbeleef hier elk uur van het uitgebreide feest! 

Van 22:00u tot 02:00u

 

Aftrap van de marathon met Michaël Vandebril, Gustaaf Peek, Gaea Schoeters, Michaël Brijs, Tom Van Bauwel, Stan van Herpen en Peter Holvoet-Hanssen (met vuurwerk!).

 

 

Van 02:00u - 06:00u

 

Nachtelijke gesprekken met Geert Buelens en Dieter Vandenbroucken, literaire uitweidingen door Matthijs en Willem en Bezette Stad uitgelegd in enkele leesateliers.

 

Van 06:00u tot 10:00u

 

Wakker worden met Louis van der Waal, Mandula van den Berg, Malika Soudani en Charlotte Peys, An Blomaert, uitgeefster Julie Verhaert van Pelckmans Uitgevers, Michaël Goris, Anne en Martine Clement, Paul Hermans van Literatuur Vlaanderen, Armand Van Nimmen, Jeroen Olyslaegers en vertaler David Colmere, Koen Broucke en Hélène Gelèns, Hendrik Tratsaert van de lage landen, An Leenders van Creatief Schrijven, Johan Pas van de Koninklijke Academie, Erik Spinoy.

 

Van 10:00u tot 14:00u  (Met daarin integrale persconferentie handschrift Bezette Stad)

 

Bart Godschalk en Irene Pelupassy van het Jan Tinbergen College uit Roosendaal, Pjeroo Roobjee, Jeroen Van Rooij en Chiel Zwinkels, Jan De Vree en Alain Arias-Misson, René Franken van Demian, Chris Van Vliet van het Paul van Ostaijengenootschap, hoogleraar Kris Humbeeck, en de integrale persconferentie! 

 

 

Van 14:00u - 18:00u

 

Met Nele Hendrickx van het Letterenhuis, Philip Heylen, docent Nederlands Ellen Ervinck, Dennis Van Mol, Wide Vercnocke, Rashif El Kaoui, Ilja Leonard Pfeijffer, Shamisa Debroey, Tsead Bruinja, Frank Keizer, Roel Daenen, Bart Govaert, Nederlands Ambassadeur Pieter Jan Kleiweg de Zwaan en Kris Landuyt van De Slegte.

 

Van 18:00u tot 19:30u

 

De aftocht met Paul Verrept, Annelies Verbeke, Evy Van Eynde & Stokely Dichtman en Leo van Maaren.

 

Finale Boem Paukeslag!

 

Met live optredens van Spinvis, Saartje Van Camp, Fulco, Jaouad Alloul, Gustaaf Peek, Willy Organ, Sanneke van Hassel, Aafke Romeijn, Lucky Fonz III, Fulco, Iduna Paalman, Shamisa Debroey, Lisette Ma Neza, Maja-Ajmia Zellama, Hannah van Binsbergen, Mira, Alex Deforce, Neil Akenzua en Tom Van Bauwel.

 

 

Vertel het verder: