Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Het Rode Oor 2020 | De Finale - livestream

In de Nieuwe Liefde in Amsterdam vond in 2020 een wervelende finale vol erotiek en optredens plaats, met Lucas De Man als gastheer en Corine Koole en Anaïs Van Ertvelde als speciale gasten. Stemacteurs Tijs Huys, Elsa May Averill, Valentijn Dhaenens en Julia Ghysels lazen de negen beste verhalen voor. Het publiek koos er ook de uiteindelijke winnaar van 2020.
op 21 jan 2021
Video
Politiek & samenleving
Literatuur & taal
Het Rode Oor

Het Rode Oor is de literaire erotische schrijfwedstrijd van deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde. Een jaarlijkse zoektocht naar de mooiste erotische kortverhalen om naar te luisteren.

In de Nieuwe Liefde in Amsterdam vond in 2020 een wervelende finale vol erotiek plaats, met Lucas De Man als gastheer en Corine Koole en Anaïs Van Ertvelde als speciale gasten. Stemacteurs Tijs Huys, Elsa May Averill, Valentijn Dhaenens en Julia Ghysels lazen de negen beste verhalen voor. Het publiek koos er ook de uiteindelijke winnaar van 2020.

 

De jury van Het Rode Oor 2020 bestond uit Corine Koole (journalist en auteur), Simon(e) van Saarloos (filosoof en auteur), Anaïs Van Ertvelde (historicus en auteur), Rashif El Kaoui (theatermaker en auteur), Y.M.P. (woordkunstenaar), Debbie Marbus (oprichter Het Rode Oor) en Lucas De Man (theatermaker). De 9 finalisten van 2020 waren Yasmina El Boubkari, Joanne van Beek, Laura Nollet, Eva Berghmans, Lianne Collignon, Hadeke, Stijn Demarbaix, Katrien Beyens en Tom Dinneweth.

 

 

 

Organisatie: deBuren, Stichting Nieuwe Helden, De Nieuwe Liefde en VPRO Mondo. Het Rode Oor is onderdeel van het project Yes, please!, een initiatief van Stichting Nieuwe Helden in co-productie met deBuren en in samenwerking met De Nieuwe Liefde, Compagnietheater, Marres Maastricht en HKU.

Vertel het verder: