Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Stel je kandidaat voor exclusieve masterclass 'gesprekstechnieken in debat'

Ben jij geboeid door het maatschappelijke debat? En neem je er zelf ook graag aan deel? Argumenten verzamelen, tegenargumenten counteren met juiste informatie om dan met overtuigingskracht en in alle openheid een gesprek aan te gaan? Dan zijn deze exclusieve masterclasses op jouw maat gesneden. Stel je voor 1 februari kandidaat en maak kans op één van de 12 plaatsen in dit talentontwikkelingstraject.
Door deBuren op 12 jan 2021
Oproep
Filosofie & religie
Ilja Leonard Pfeijffer © Stephan Vanfleteren | Warda El-KAddouri © Dalal El Ouariachi | Caroline Pauwel ©Thierry Geenen

Voor het multidisciplinaire kunstenfestival Pilar ASAP (the Echo edition) slaan deBuren, PILAR en Scherpsteller Warda El-Kaddouri de handen in elkaar voor een reeks masterclasses 'gesprekstechnieken in debat'. We selecteren twaalf deelnemers die het hele traject mee doorlopen en met de opgedane kennis en vaardigheden uiteindelijk zelf in debat gaan. Ervaring is niet vereist, het is de bedoeling samen te leren en te groeien.

 

 

Tijdens het festival staan we stil bij 'Echo chambers',  een fenomeen waarbij eigen opvattingen steeds bevestigd worden. Het gevolg? We staan minder vaak open voor andere ideeën en een kritische zoektocht naar de waarheid lijkt hierbij in het gedrang te komen. Met deze festivaleditie willen we net daar nieuw leven in blazen. En jij kan er onderdeel van zijn.


De masterclass is een pakket dat bestaat uit een lezing van Ilja Leonard Pfeijffer, een gesprek met Caroline Pauwels , en 5 sessies met bekende professionals die je klaarstomen voor de planken. Als kers op de taart ga je met een van de begeleiders van de masterclass in gesprek.

 

 

Het programma:

 

 

04.03.2021 | Openingsrede over het belang van waarheid in 2021

20:00-22:00 

VUB-rector Caroline Pauwels in gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer over het belang van waarheid in 2021

           

        

08.03.2021 | Masterclass 1: Vinding en ordening met Jonathan Holslag

17:30 - 19:00

Hoe bereid je je voor op een debat? Hoe verzamel je informatie? Wat is je argument en hoe bouw je het op? En wat zijn argumentversterkers?

 

 

11.03.2021 | Masterclass 2: Verwoording 

17:30-19:00

Hoe breng je je boodschap over? Wat werkt overtuigend en wat niet?

 

 

15.03.2021 | Masterclass 3: Gesprektechniek met Warda El-Kaddouri

17:30-19:00

Hoe reageer je op de argumenten van de ander en hoe reageer je op kritiek. Hoe herken je drogredenen? Hoe weerleg je die? En hoe stuur je een gesprek een constructieve kant op? 

 

18.03.2021 | Masterclass 4: Geheugentraining en voordracht met Khalid Benhaddou

17:30-19:00

Hoe onthoud ik de informatie en argumentatie die ik opzocht en verzamelde voor het debat? Hoe breng ik die overtuigend en geordend over? Hoe ontdek en creëer je een persoonlijke gespreksstijl? 

 

 

25.03.2021 | Opnamedag: zelf in gesprek

 

Hoe stel je je kandidaat?

 

Stuur vóór maandag 1 februari om 10:00 uur een motivatiebrief (max 1 A4) en CV naar Lieselotte.Vaneeckhaute@vub.be en nora@deburen.eu dan laten wij je ten laatste op vrijdag 12 februari weten of je deel uitmaakt van de 12 geselecteerden.

 

Van de geselecteerden verwachten we engagement gedurende het hele traject, interesse om zich te verdiepen in maatschappelijke thema's en veel zin in het project.

 

 


  • Alle masterclasses gaan online door via Zoom. 
  • Deelnemen is gratis.
  • Ervaring is niet vereist; samen groeien en van elkaar leren staat voorop.
Samenwerking tussen deBuren, Pilar en Scherpsteller Warda El-Kaddouri
Vertel het verder: