LangZullenWeLezen en deBuren lanceren bouwpakket voor leesclubs

Datum 30 oktober 2020

Acht beginnende auteurs stellen hun boek voor aan leesclubs. Via kant-en-klare vragenlijsten en tips kunnen lezers kennismaken met dit nieuwe talent. Daarbovenop valt er voor alle lezers van de leesclub één van deze boeken winnen.

Foto's auteurs © Simon Debbaut-L’Ecluse

Leesclub meets jong talent. Dat is de inzet van de bouwpakketten die deBuren en LangZullenWeLezen aanbieden. Alle bouwstenen die een leesclub nodig heeft om nieuw werk te ontdekken, te lezen en te doorgronden zijn daarvoor aanwezig. In korte filmpjes vertellen de auteurs over het maakproces en gaan ze dieper in op specifieke fragmenten uit hun werk. Literatuurwetenschapper Kila van der Starre stelde voor elk boek een reeks leesclubvragen op en geeft ook enkele handige algemene tips: hoe modereer je zo’n bijeenkomst, wat als het gesprek stilvalt en hoe bespreek je samen poëzie? Ontdek de literatuur van de toekomst en maak je leesclub inhoudelijker dan ooit. 

 

"Leesclubs zijn weer in. Vaak weet je pas goed wat je van een boek vindt als je er met anderen over praat. En medelezers hebben altijd wel iets gezien of bedacht wat jou niet was opgevallen." Kila van der Starre, literatuurwetenschapper

De makers en hun werk

 

Samen een boek lezen en binnenstebuiten keren, betekent ook samen nieuw talent ontdekken. deBuren en LangZullenWeLezen schuiven hierbij, in samenspraak met het Overleg Literaire Organisatoren, bewust jonge makers naar voren die meer dan de moeite waard zijn om in het gezelschap van een groepje lezers te leren kennen. De selectie:

 

Mohamed Ouaamari met Groetjes uit VlaanderenIduna Paalman met De grom uit de hond halenAnneleen Van Offel met Hier is alles veiligJens Meijen met XenomorfAya Sabi met Verkruimeld landThomas van der Meer met Welkom bij de club  Dominique De Groen met OfferlamJoost Oomen met Het Perenlied

 

Deze auteurs waren ook al te horen in Groen Gebladerte, de podcast waarin Tom De Cock acht jonge auteurs over hun boekenkast en hun prille oeuvre interviewt. 

Van 30 oktober tot en met 30 november 2020 kun je voor alle lezers van je leesclub één van de acht Groen Gebladerte-boeken winnen! Vertel hier welk boek jouw leesclub verdient en waarom. Bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete post en degene met de meeste voorkeuren krijgen een boekenpakket (één boek per lid van de leesclub) opgestuurd.

 

>> DE WEDSTRIJD