Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Oproep van schrijfatelier TXTURE

TXTURE is het schrijfatelier voor (jonge) tieners
Door TXTURE op 16 sep 2020
Oproep
Politiek & samenleving
Literatuur & taal

Wat kan je doen met pen en papier?

 

Inspirerende rapteksten schrijven

Instagram-personages bedenken

Je levensverhaal vertellen

Werelden creëren

De straten van je stad schetsen in woorden

Een filmscenario bedenken

...

     

Ben je ouder dan 13 en wil je één of al deze dingen kunnen? Kom dan meedoen aan de schrijfateliers van TXTURE, waar je met woorden, jouw inspiratie, pen en papier aan de slag gaat!

 

TXTURE is het schrijfatelier voor tieners in Brussel. Vanaf september 2020 organiseren ze prikkelende ateliers "creative writing", in de vorm van een tiental opeenvolgende, wekelijkse sessies, waarbij ze jongeren warm willen maken voor al wat met schrijven te maken heeft. Ze werken niet in één genre, maar reiken verschillende schrijfvormen aan, gaande van proza en poëzie tot slam poetry, theatertekst, raptekst en nog veel meer. De ateliers staan in de eerste plaats in het teken van schrijfplezier.

 

Met hun ateliers willen ze Brusselse jongeren uit alle mogelijke lagen van de samenleving uitdagen schrijven als artistieke vaardigheid te ontdekken en hun eigenheid als schrijver te verkennen. Hierbij is de stad het laboratorium bij uitstek, aangezien schrijven dikwijls vertrekt vanuit de observatie van de omgeving. Brussel vormt daarmee een ontzettend boeiende omgeving voor jongeren om in en over te schrijven.

Kostprijs? 30 euro voor het hele traject.

Waar? zaal deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel.

Wanneer? Elke woensdagavond (18:00 > 20:00) | vanaf 30 september tot 2 december (uitgezonderd herfstvakantie en 11 november).

Wie? Jongeren vanaf 13 jaar (max. 15 deelnemers)

Organisatie: TXTURE

Inschrijvingsformulier

Elke woensdag van 18:00 tot 20:00. Van 30 september tot 2 december 2020.

Schrijf je hier in voor de schrijfateliers van TXTURE!

DE LESGEVERS

 

Hanna Desmet werkt als schrijver en docent. Ze studeerde Lerarenopleiding Nederlands en Engels aan Odisee Hogeschool Brussel en behaalde ook een master Audiovisuele Kunsten - Schrijven aan Royal Institute for Theatre Cinema & Sound (RITCS) in Brussel. Haar werk verscheen onder andere in De Optimist, Deus Ex Machina en bij de Nieuwe Toneelbibliotheek en ze leest hier geregeld uit voor op diverse poëziepodia. Ook schrijft ze mee aan theaterperformances en is ze Testpiloot voor Circusmagazine. Ze is oprichter van TXTURE. Vanaf oktober 2020 presenteert ze De Sprekende Ezels in Gent. 

 

Na de Bacheloropleiding Geschiedenis te hebben afgewerkt aan de VUB, besliste Raf Schuljin zich toe te leggen op de filosofie van de geschiedenis en haalde hij in dit kader zijn Masterdiploma aan de UGent. Raf volgde deze studie op door de opleiding Audiovisuele Kunsten-Schrijven aan het Royal Institute for Theatre Cinema & Sound (RITCS) in Brussel te volgen. Nu werkt hij als communicatieverantwoordelijke in het Museum voor Kunst en Geschiedenis.

 

Lotte Lola Vermeer werkt als schrijver, theatermaker en scenarist. Ze studeerde Writing For Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU) en behaalde de master Audiovisuele kunsten-Schrijven aan het Royal Institute for Theatre Cinema & Sound(RITCS) in Brussel. Lotte Lola schrijft, speelt en maakt theater met Het Pijpcollectief, daarnaast bezint ze zich op podcasts, performances, digitale interventies en ander soort poëzie. Haar werk verscheen o.a. in Kluger Hans, nY en bij de Nieuwe Toneelbibliotheek. http://lottelola.com

Vertel het verder: