Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Open tijdens lockdown #1: retail

Vier afleveringen lang gaan we op zoek naar originele en verrassende verhalen van Vlaamse en Nederlandse ondernemers die hun creativiteit hebben aangewend om ook tijdens de coronacrisis verder te kijken. Beluister hier aflevering 1: retail.
Door deBuren op 26 aug 2020
Podcast
Politiek & samenleving
Economie
Open tijdens lockdown

Open tijdens lockdown #1: retail

Creatief ondernemen over de grens heen

 

Door de coronacrisis kwam er voor eerst in 25 jaar weer een bewaakte grens tussen Vlaanderen en Nederland en werd het vrije verkeer van goederen en personen beperkt.  In deze eerste aflevering nemen we je mee naar Baarle-Hertog, een Vlaamse enclave omringd door Nederlands grondgebied. Waar je een winkel binnengaat in Vlaanderen en weer uitgaat in Nederland. Welke oplossingen bedachten de winkeliers? Welke obstakels lagen in de weg? En opende zich in de kleinhandel een grotere wereld tijdens de lockdown? Hoogleraar Marketing en Retailing Kitty Koelemeijer (Nyenrode Business Universiteit) voorziet de cases van deskundig commentaar. 


Deze podcast werd gemaakt door DIFT Media, in opdracht van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Nederlandse Ambassade te Brussel en de Vlaamse Vertegenwoordiging in Den Haag.

Vertel het verder: