Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad | Babs Gons en Maud Vanhauwaert

Babs Gons en Maud Vanhauwaert geven met 'Nietsomhanden' een artistiek antwoord op 'Music Hall 4' uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad.
Door Babs Gons en Maud Vanhauwaert op 17 mrt 2020
Tekst
Literatuur & taal
Besmette Stad
Babs Gons en Maud Vanhauwaert - Nietsomhanden

Babs Gons en Maud Vanhauwaert lezen voor:

 

© Jan van Breda

Babs Gons

Babs Gons is spoken-wordartiest, schrijver en host. Ze staat met haar werk op festivals, literaire programma’s, in musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Curaçao, Suriname en Brazilië.  Ze presenteert daarnaast verschillende programma’s, waaronder de NK Poetry Slam, de Kindernacht van de Poëzie en de muzikaal-literaire show Babs' Woordsalon waarmee ze onder andere op Oerol en Lowlands stond en die een vast huis in De Melkweg heeft. In 2018 won ze de Black Achievement Award voor Kunst en Cultuur en in het voorjaar van 2019 verscheen Hardop bij uitgeverij Atlas Contact, een door haar samengestelde bundel met het werk van 18 Nederlandse spoken-worddichters. Babs schrijft artikelen en is gastcolumnist voor onder andere Het Parool. 

 

© Jill Bertels

Maud Vanhauwaert

Maud Vanhauwaert schrijft en maakt. Ze behaalde een masterdiploma Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Antwerpen en een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen, waar ze nu zelf doceert. Voor haar poëziedebuut Ik ben mogelijk (2011, uitgeverij Querido) kreeg ze de Vrouw Debuut Prijs, voor haar bundel Wij zijn evenwijdig (2014, Querido) de Hughues C. Pernathprijs en de Publieksprijs van de Herman De Coninckwedstrijd. In haar werk zoekt ze naar speelse theatrale vormen om poëzie publiekelijk te maken. Met haar performances trad ze op, op radio en tv, in binnen- en buitenland, van opera tot schapenstal.  Ze werd aangesteld tot ereburger van de stad Veurne en in 2018-2019 was ze stadsdichter van Antwerpen.

https://www.maudvanhauwaert.be/

 

Vertel het verder: