Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad | Lucky Fonz III

Lucky Fonz III geeft met 'Besmette stad / Bedreigde stad' een artistiek antwoord op 'Bedreigde stad' uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad.
Door Lucky Fonz III op 17 jun 2020
Podcast
Tekst
Literatuur & taal
Besmette Stad

Ontdek hier alle muzikale bijdragen van Besmette Stad.

Besmette stad / Bedreigde stad

© Janus van den Eijnden

Lucky Fonz III

Lucky Fonz III is bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘App Me’. In 2019 verraste Lucky met zijn album Multimens, een eclectische verzameling nederpop met wortels in de folk-traditie, het levenslied en zelfs house. Als singer-songwriter heeft hij zeven Nederlandstalige albums op zijn naam staan, waaronder Hoe je Honing MaaktIn Je Nakie en Multimens. Als live-performer veroverde Lucky zowel de clubs als festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek met zijn theatershows. 

 

Ook op TV maakte hij furore als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer van De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen. Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus The Secret Diary of Nora Plain, door The New York Times omschreven als ‘a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession’.

 


Deze bijdrage verscheen ook op de-lage-landen.com en kreeg daar een vertaling in het Engels en het Frans.

Vertel het verder: