Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Grensverhalen gezocht!

Voor het eerst in 25 jaar was er tussen Vlaanderen en Nederland weer een bewaakte grens en werd het vrije verkeer van goederen en personen door de coronacrisis beperkt. Hoe gingen ondernemers aan beide kanten van de grens hiermee om? De podcastploeg van DIFT gaat deze zomer op zoek naar de beste Grensverhalen.
Door deBuren op 2 jul 2020
Oproep
Grensverhalen

Enkele maanden geleden heeft de coronacrisis iedereen als bij donderslag verrast en stevig door elkaar geschud. De grens tussen Vlaanderen en Nederland ging opnieuw dicht: buren en familie werden van elkaar gescheiden en ondernemers moesten op zoek gaan naar creatieve oplossingen om hun cliënteel en zaak te behouden. Opeens waren de wegen die we elke dag zonder zorgen doorkruisen versperd door grote obstakels. 


Maar laten we het positief bekijken: de crisis heeft ons inventief denken als mens en ondernemer uitgedaagd. Daarom sturen we binnenkort een podcastploeg op pad om de meest inspirerende Grensverhalen uit de voorbije coronaperiode te verzamelen: verhalen over grensoverschrijdend ondernemen, maar ook over grensoverschrijdende liefde en vriendschappen. 


Ben of ken jij een Vlaamse of Nederlandse ondernemer die zichzelf heruitvond om zaken te kunnen blijven doen (over de grens)? Heb jij een mooi Grensverhaal gezien in de media?


Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar bram@dift.be en laat dat mooie Grensverhaal in onze podcast belanden.


Deze productie is een samenwerking van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Nederlandse Ambassade te Brussel en de Vlaamse Vertegenwoordiging in Den Haag

Vertel het verder: