Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad | Charlien Adriaenssens en Lukas Simonis

Charlien Adriaenssens en Lukas Simonis behoren tot de winnaars van de open oproep om een hedendaags antwoord te geven op het iconische BOEM PAUKESLAG-gedicht uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad.
Door Charlien Adriaenssens en Lukas Simonis op 17 mrt 2020
Video
Literatuur & taal
Besmette Stad
Besmette Stad | Charlien Adriaenssens en Lukas Simonis
© Willy Lamers

Charlien Adriaenssens

Charlien Adriaenssens (1988, BE) is autonoom beeldend kunstenaar, schrijver en organisator van o.a. het programma beeldende kunst en performance bij Stichting WORM Rotterdam en het onafhankelijke Not For Profit Art Party. Samen met partner Louis van der Waal werkt ze aan multidisciplinaire, performatieve projecten in België, Nederland en de Democratische Republiek Congo.

© Lu Zurig

Lukas Simonis heeft zijn wortels als instrumentalist en componist in de industriële muziek, noise-rock en DIY-cultuur zoals die in de jaren 80/90 bloeide (van Throbbing Gristle, the Residents naar Pere Ubu en Sonic Youth en weer terug). Na in bands gespeeld te hebben als Dull Schicksal, Trespassers W en Morzelpronk begon hij zich in de jaren negentig meer op het improviseren te richten, met gebruikmaking van allerlei digitale hulpmiddelen tot archaïsche telefoonversterkers en haardrogers. Tegenwoordig speelt hij o.a. in Zoikle (met Jos Ex), Deus Cantos (met Bruno Ferro Xavier Da Silva en Jacco Weener), met Ivan Palacky (Brno), in Coolhaven (met Peter Fengler en Hajo Doorn), The Static Tics (met Henk Bakker) en een hele reeks ad-hocsamenwerkingen. Verder produceert en programmeert hij voor WORM (https://worm.org/) en VROOOM (zie ook: www.klangendum.nl).

Vertel het verder: