Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad | Evy Van Eynde en Stokely Dichtman

Evy Van Eynde en Stokely Dichtman behoren met 'De Ongeoorloofde Verplaatsing van de Music Hall' tot de winnaars van de open oproep om een hedendaags antwoord te geven op het iconische BOEM PAUKESLAG-gedicht uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad.
Door Evy Van Eynde en Stokely Dichtman op 17 mrt 2020
Video
Literatuur & taal
Besmette Stad

Soundscape gecomponeerd door Gerjan Piksen.

© Elise Swennen

Evy Van Eynde

Evy Van Eynde is zelfstandig theatermaker, regisseur, schrijver, dichter en docent. Ze werkt en denkt interdisciplinair, ze omarmt het intuïtieve experiment en goochelt graag met tegenstrijdige combinaties van vorm, taal en inhoud. Evy is als artiest en als mens steeds op zoek naar authentieke verhalen en ontmoetingen.

© Diewke van den Heuvel

Stokely Dichtman

Dichter-performer Stokely Dichtman filosofeert door middel van poëzie. In het grensgebied van het surreële, het fantastische en het politieke speelt hij met woorden. In nummer 4 van KONT magazine worden zijn gedichten gepubliceerd. Verder is Stokely één van de 5 schrijvers en 5 componisten van 'Phonetic Stories' een project van Asko|Schönberg en De Tekstsmederij. Momenteel schrijft hij als Tekstsmeder een theatertekst voor De Tekstsmederij.

Vertel het verder: