Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Besmette Stad | Simon(e) van Saarloos en Wide Vercnocke

Simon(e) van Saarloos en Wide Vercnocke geven een artistiek antwoord op 'Bordel' uit Paul van Ostaijens bundel Bezette Stad.
Door Simon(e) van Saarloos en Wide Vercnocke op 17 mrt 2020
Beeld
Literatuur & taal
Besmette Stad

Simon(e) van Saarloos leest voor:

 

© Ashley Röttjers

Simon(e) van Saarloos

Simon(e) van Saarloos (1990, Summit, New Jersey) is schrijver en filosoof. Van Saarloos publiceerde meerdere boeken, waaronder een roman en een columnbundel. In Enz. Het Wildersproces (2018) deelt van Saarloos een feministisch en queer verslag van de rechtszaak tegen politicus Geert Wilders. In Het monogame drama bekritiseert Van Saarloos het monogame denken, dat niet alleen bepaalt hoe we romantisch leven, maar ook hoe we over bezit, hiërarchie en veiligheid denken. Van Saarloos' laatste boek Herdenken herdacht (2019) is een essay over queer vergeetachtigheid, wit herinneren en belichaamd herdenken. Van Saarloos cureert samenwerkingen tussen kunstenaars, activisten en academici en verschijnt zelf ook regelmatig op het podium als spreker, interviewer en performer. 

© Andrew Snowball

Wide Vercnocke

Wide Vercnocke (°1985) studeerde Beelverhaal aan Sint-Lukas Brussel en werkt sindsdien als illustrator voor ondermeer De Standaard, Focus Knack en Bruzz. Maakte samen met Artype de voorstellingen 'Bartok' en 'Voyeurs in Brussel' waar hij de live-visuals verzorgde. De tekeningen voor de baanbrekende Multimediale stripvoorstelling 'First Contact' van Het Nieuwstedelijk waren ook van zijn hand. Na drie veelgeprezen graphic novels gemaakt te hebben, waaronder het tweeluik 'Wildvlees' en 'Narwal', is begin 2020 het langverwachte 'Drieman' uitgekomen, over het zwarte verleden van de auteur zijn grootvader.

Vertel het verder: