Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

OPROEP | Docenten Nederlands gezocht die praktijkinzichten willen delen

De Reactor en deBuren lanceren dit najaar Bericht van de Literatuurkritiek, een reeks mailberichten om de docenten die we niet in levenden lijve kunnen samenbrengen toch te informeren en te inspireren. Voor de eerste mailing zoeken we docenten Nederlands die hun inzichten over de lespraktijk willen delen met vakgenoten!
Door deBuren op 16 jun 2020
Oproep
Literatuur & taal
Dag van de Literatuurkritiek
‘Vorig jaar kon je nog winnen qua reistijd, win deze zomer met je statement’ © Florian Braakman

Dit voorjaar moesten docenten door de coronacrisis met z’n allen improviseren en vanaf een afstand lesgeven. Dat zorgde voor stress, maar ook voor ontdekkingen. Wij bieden in ons eerste Bericht van de Literatuurkritiek graag een plek aan een docent Nederlands, die een belangrijk inzicht uit de lespraktijk wil komen delen.

 

Hoe houd jij je leerlingen bij de literatuurles? Deed je nieuwe inzichten op over online lesgeven? Haal jij inspiratie uit de literatuurkritiek voor een boeiende, diepgravende les? Maakt het thema ‘Spel en experiment’ iets bij je los? Bezorg ons dan je (gesproken) column!

 

 

 

Wat bieden we aan de geselecteerde docent(en)?

 

  • Een prominente plaats in een Bericht van de Literatuurkritiek, waardoor jouw inspirerende tekst of oproep meteen honderden docenten Nederlands bereikt
  • Een boekenpakket ter waarde van €50
  • De publicatie van je bijdrage op de websites van deBuren en De Reactor

 

 

Wat moet je doen?

 

  • Schrijf een vlotte tekst van maximaal 2000 woorden waarin je een inzicht over Nederlandstalig literatuuronderwijs deelt met je vakgenoten.
    OF
  • Bezorg ons een filmpje (in mp4-formaat) waarin je in maximaal 15 minuten een inzicht over Nederlandstalig literatuuronderwijs deelt met je vakgenoten.
  • Mail je bijdrage voor 31 oktober 2020 aan aline@deburen.eu. Voeg zeker de volgende gegevens toe: je naam, e-mailadres en gsm-nummer. Aan de geselecteerde docent(en) vragen we nog een foto en korte biografie.
  • Je mag ook als duo deelnemen; helemaal leuk is een Nederlands-Vlaams duo waarbinnen inzichten uit de beide landen worden uitgewisseld met elkaar.

 

Inspiratie nodig? Herlees de statements van de afgelopen Dag van de Literatuurkritiek. 

 

Vragen zijn welkom bij aline@deburen.eu 

Vertel het verder: