Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Stel je kandidaat voor een residentie aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht

Open oproep voor Vlaamse auteurs!
Door deBuren op 10 mei 2021
Oproep
Literatuur & taal

Stel je kandidaat voor een residentie aan de Jan van Eyck Academie in Maastricht, een gezamenlijk project van Passa Porta, deBuren, Literatuur Vlaanderen en de Jan van Eyck Academie.

­Het schrijversverblijf in Maastricht staat open voor auteurs van alle literaire genres. Voorwaarde is dat je op zijn minst één literair werk gepubliceerd hebt bij een professionele uitgeverij. De residentieplek is geschikt om te schrijven; auteurs die voeling hebben met de beeldende kunst worden aangemoedigd om te reageren.

 

  • Duur: 2 maanden of 3 maanden
  • Periode: tussen november 2021 en juni 2022
  • Je ontvangt een toelage van € 1000 per maand en krijgt je reiskosten vergoed.

 

Wil je je kandidaat stellen voor deze residentie? Ga dan naar deze website en stuur dan voor 11 juni 2021 het formulier Aanvraag auteursresidentie in binnen- of buitenland ingevuld terug naar Magali Bosmans (residentiewerking: residences@passaporta.be), vergezeld van een korte bio en cv. Ook vragen zijn bij haar welkom.

 

De Jan van Eyck Academie

 

De Jan van Eyck Academie is een multidisciplinaire postacademie in Maastricht die haar deelnemers de tijd, ruimte en expertise biedt om hun artistieke praktijk te verdiepen en hun horizon te verbreden. Elk jaar verwelkomt de Jan van Eyck een 45-tal kunstenaars, ontwerpers (grafisch, mode, food...), curatoren, architecten en andere onderzoekers. Zij krijgen een jaar lang een eigen studio en kunnen gebruik maken van de goed uitgeruste Labs, en worden ondersteund door de adviseurs en de deelinstituten van de academie. Het is eventueel mogelijk om met je gezin te verblijven op deze residentieplek. Deelnemers kunnen onderling samenwerkingsprojecten opstarten en programma’s ontwikkelen.

 

Hiernaast biedt de Jan van Eyck Academie ook een aantal kortere trajecten aan van 2 of 3 maanden, onder andere voor schrijvers en dichters. Zij kunnen te midden van een groep zeer internationale en interdisciplinaire kunstenaars, ontwerpers, curatoren en denkers aan de academie verblijven. Zij krijgen een eigen studio en appartement en kunnen gebruik maken van alle faciliteiten van de academie. Aan het einde van de periode gaan zij voor publiek in gesprek met een andere schrijver naar keuze.


Meer residentiekansen voor Vlaamse auteurs ontdek je op de websites van Literatuur Vlaanderen en Passa Porta. Ben je jonger dan dertig? Houd dan deze pagina over de schrijfresidentie van deBuren in de gaten! Dit najaar lanceren we de open oproep voor de elfde editie.

Organisatie: Passa Porta, deBuren, Literatuur Vlaanderen en de Jan van Eyck Academie.
Vertel het verder: