Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Leesatelier Bezette Stad: programma week 3

Schrijf je hier in voor de derde week van het Leesatelier Bezette Stad/Besmette Stad
Door deBuren op 11 mei 2020
Nieuws
Literatuur & taal
Besmette Stad

1. Sous les ponts de Paris 1 en 2 | 18 mei

Paul van Ostaijen heeft ons gedicht na gedicht door het bezette Antwerpen geleid. Maar wat gebeurt er nu? Zijn we ineens in Parijs beland met zijn vele bruggen over de Seine? En wie is die ‘Gij’ die voortdurend wordt aangesproken? Is dat de verlosser zelve?

>> Deelnemende kunstenaars: Ward Zwart en Iduna Paalman

>> Tickets


2. Rouwstad | 20 mei

We hadden het kunnen weten: verlossing is moeilijk te verkrijgen in deze bezette stad. Van Ostaijen opent zijn ogen en ziet een stad in rouw, maar anders dan in een aantal van de andere gedichten kijkt de stad niet langer bewegingloos toe. De donkerte, de trams en de maskers (!) bewegen op de klanken van moderne muziek door de stad. Maar gaan ze ook ergens heen?

>> Deelnemende kunstenaars: Shamisa Debroey, Pete Wu en Nele Eeckhout 

>> Tickets


3. Banale dans | 21 mei

Het is een vreemd gezicht. De rouwende stad is in beweging gezet en hoe banaal het ook moge lijken, de stad lijkt zelfs te dansen. Maar het is geen vreugdedans. Verre van. En houdt die stad dit eigenlijk wel vol?

>> Deelnemende kunstenaars: Willy Organ, Lisette Ma Neza 

>> Tickets

 


4. Huis Stad Ik | 22 mei

In een oorlog staan mensen altijd onder spanning. Elk moment kan er een vliegtuig of een zeppelin overkomen. En je weet nooit welke verordening er nu weer zal worden uitgevaardigd om het leven nog net dat tikkeltje onprettiger te maken. Maar hoezeer de mensen ook op hun hoede moeten zijn voor wat er hier en nu gebeurt, dat wat ze niet weten, knaagt misschien nog wel veel meer aan hun gemoed. De oorlog is vaak vooral bang afwachten.

>> Deelnemende kunstenaars: Malika SoudaniCharlotte Peys en Erik Spinoy

>> Tickets


5. Goed nieuws | 23 mei

Ook in een crisis valt er her en der nog wel eens wat goed nieuws te rapen. En dat is… nu ja… goed nieuws. Ook al is dat nieuws een tikkeltje onwaarschijnlijk. Dan nog is het goed nieuws, toch? Zelfs al is het ook een weinig hypocriet, niet waar?

>> Deelnemende kunstenaars: Spinvis en Saartje Van Camp

>> Tickets


6. Grote Zirkus van de H. Geest | 24 mei

Je hebt goed nieuws, heel goed nieuws en dan heb je nog regelrechte succesverhalen. Of beter nog: lachsuccesverhalen. Vanavond treedt het wereldberoemde trio Godsdienst&Vorst&Staat voor u op, geheel belangeloos, uiteraard. Bestel uw kaarten tijdig en geef uw ziel af bij de garderobe. 

>> Deelnemende kunstenaars: Eleni Debo en Bauke van der Laan

>> Tickets

Vertel het verder: