Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Brexit of 'Remain and reform'?

Herbeleef het debat met remainers en brexiteers: Claire Fox (Europarlementariër, Brexit Party), Dave Sinardet (professor politicologie, VUB),, René Cuperus (Instituut Clingendael) en Erik Edman (DiEM25). (In het Engels)
Door deBuren op 24 okt 2019
Podcast
Politiek & samenleving

English version here

 

De Britse politiek verkeert in chaos door de Brexit-impasse. Sommige Brexiteers beginnen zich af te vragen of het nog wel zover komt. Wat zijn de opties? Vervolg op ons debat 'Brexit: overwinning voor de democratie?' uit 2016.


Een fel bediscussieerde mogelijkheid is ‘Remain and reform’: bij de EU blijven en democratische hervorming van binnenuit tot stand brengen. Maar is het wel democratisch verantwoord om de Brexit te annuleren? En is echte democratie op EU-niveau überhaupt wel haalbaar? Of hebben de Europese Verkiezingen van mei juist aangetoond dat Europa al op de goede weg is? Debat met o.a.:

 

  • Erik Edman - DiEM25, Head of Brussels Office
  • Claire Fox - Europarlementariër voor de Brexit Party
  • René Cuperus - Senior Associate Fellow, Instituut Clingendael
  • Dave Sinardet, Professor Politieke Wetenschappen (Vrije Universiteit Brussel)
  • Moderator: Jacob Reynolds - Institute of Ideas, Londen.


Dit debat wordt georganiseerd door deBuren en The Academy of Ideas als satellietdebat van het festival The Battle of Ideas, dat jaarlijks plaatsvindt in The Barbican in Londen. deBuren is partner sinds 2013.

 

>> het programma 

Vertel het verder: