deBuren en Perdu zoeken dichters voor Vers van het Mes 2019

Datum 14 oktober 2019

Ben jij de dichter die we zoeken?

In maart 2020 slaan Perdu en Vlaams-Nederlands Huis deBuren de handen in elkaar voor een nieuwe editie van Vers van het Mes, een poëzieprogramma dat inzet op dichters die nog geen bundel hebben gepubliceerd. Ben jij de dichter die we zoeken?

Vers van het Mes wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters. Zij krijgen ruim de tijd om eigen werk voor te dragen en te reflecteren op hun dichterschap. Tijdens drie podiummomenten in Nederland en Vlaanderen krijgen vier dichters de kans om hun werk aan een publiek te presenteren door middel van voordracht en een poëtica waarin ze zich uitspreken over hun werk, het poëzielandschap en hun rol daarin.

 

De optredens vinden plaats op 13 maart 2020 in Amsterdam (Perdu), op 19 maart 2020 in Antwerpen en op 20 maart 2020 in Brussel (deBuren).

 

DEELNEMEN?

 

Voor deze negenendertigste editie doen wij een open oproep aan dichters om zich voor 1 december (01/12/2019) kandidaat te stellen

met een mailtje aan vvhm@perdu.nl. De inzendingen worden beoordeeld door de redacties van Perdu en deBuren.

 

 

DE AANMELDING BESTAAT UIT

 

Een korte motivatie (maximaal 200 woorden) Een beknopte positionering van je werk in het poëzielandschap (maximaal 200 woorden) Een kritische selectie van een aantal gedichten (minimaal 5, maximaal 10)

 

Opgelet! We vragen je om je aanmelding als 1 PDF-bestand aan te leveren en om het te anonimiseren (d.w.z.: vermeld je naam niet op de pagina’s of in de titel van het bestand, vermeld in de begeleidende e-mail wél je telefoonnummer en je huidige woonplaats.

 

 

VOORWAARDEN VOOR DEELNAME

 

Je bent minstens 18 jaar Je inzending is nog niet eerder gepubliceerd*Je inzending is je eigen werk Je inzending is voor 1 december 2019 ingezonden Je kan op alle drie de podiummomenten aanwezig zijn

 

*ongepubliceerd wil zeggen: de dichter heeft nog geen eigen bundel gepubliceerd; tijdschriftpublicaties of (DIY) chapbooks of zines mogen wel.  Over de selectie zal niet gecorrespondeerd worden, enkel met geselecteerden.