Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

De Lage Landenlijst en andere grensverleggende projecten

De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige songs, werd op 14 september 2019 live uitgezonden aan de veerpont in Ophoven (Kinrooi), die symbolisch tussen Vlaanderen en Nederland pendelde. Ook andere grensverleggende samenwerkingen werden naar aanloop van deze live-uitzending in de kijker gezet.
Door deBuren op 4 okt 2019
Podcast
Tekst
Beeld
Cultuurbeleid

De Lage Landenlijst is een coproductie van Radio 1 met drie regionale omroepen uit Nederland: de Limburgse L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Niet toevallig de drie provincies die grenzen aan Vlaanderen. Grensverleggers, een fonds gecoördineerd door deBuren in opdracht van deze Nederlandse grensprovincies, maakte deze coproductie mogelijk.

 

Radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Maarten Kortlever loodsten de luisteraars door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945, Wannes Cappelle en Harold K troubadour uit Nederlands Limburg, speelden grensverleggende sessies, en Ruimtevaarder van Kommil Foo voerde net als vorig jaar de Lage Landenlijst aan. Herbeleef hier de hele lijst.

 

Grensverleggers: van een theaterproductie tot een fietsroute langs molens 

 

Naar aanleiding van de Lage Landenlijst zette Radio 1 elke week een project van grensverleggers in de kijker. Hieronder kun je de reportages herbeluisteren. 

Wat is Grensverleggers?

Het fonds Grensverleggers ondersteunt een driejarige programmalijn die de culturele en artistieke samenwerking tussen Vlaanderen en Zuid-Nederland wil versterken. 

 

Met financiële ondersteuning van de Nederlandse provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland maken we tot en met december 2020 samen jaarlijks ruim 200.000 euro beschikbaar voor nieuwe projecten. De geselecteerde projecten worden waar mogelijk mee gecommuniceerd door deBuren en ontvangen een bedrag van 2.500 tot 20.000 euro. 

 

>>Meer over Grensverleggers 

Vertel het verder: