Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren verwelkomt Aline Lapeire, programmacoördinator literatuur

Nu Ellen Van Tichelt, die aan de slag was als literair programmamaker voor deBuren, zich in de toekomst voltijds gaat richten op haar literair agentschap en productiehuis LNVT, verwelkomt deBuren een nieuw gezicht. Maak kennis met Aline Lapeire!
Door deBuren op 28 jun 2019
Nieuws
Literatuur & taal
© Marianne Hommersom

Aline Lapeire behaalde een master Taal- en Letterkunde aan de Universiteit Gent en een master Redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Zij woonde een jaar aan het Amsterdamse IJ, waar haar interesse in Vlaams-Nederlandse verschillen en gelijkenissen ontvlamde (en waar haar Noord-Nederlandse accent zo sterk werd dat ze na enkele maanden niet meer in het Engels werd beantwoord).

 

Aline liep stage bij uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen, waar zij uiteindelijk drie jaar werkte als redacteur. Vervolgens werkte zij bij het Vlaams Parlement en als redacteur en adjunct-uitgever bij verschillende Vlaamse uitgeverijen. Sedert 2017 is Aline lid van de adviescommissie literaire tijdschriften van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

 

Bij deBuren zal Aline de programmatie rond literatuur verzorgen en betrokken zijn bij de talentontwikkeling van jonge auteurs. Zij is erg enthousiast over deze kans: ‘Ik ken deBuren als een warm en inhoudelijk huis en kijk er bijzonder naar uit om mee te werken aan een prikkelend programma vol verbeelding.’

 

Ellen Van Tichelt, die Aline voorging, blijft betrokken bij deBuren als coördinator van Week van het Nederlands, een samenwerking tussen deBuren en de Taalunie.

Vertel het verder: