Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Nieuwe leesclubs deBuren Boekt

Leesclub en intieme auteursontmoeting tegelijkertijd. Met Bert Moerman, Charlotte Van den Broeck, Asha Karami en Marijke Schermer.
Door deBuren op 3 jan 2020
Nieuws
Literatuur & taal
deBuren Boekt

deBuren gaat met een groepje lezers aan de slag met het meest recente werk van deze auteurs.

We keren het boek binnenstebuiten, ontwaren de leidende thema’s en bespreken de motieven van de personages. De live ontmoeting met de schrijver van het boek is de spreekwoordelijke kers op de taart.


Tickets: 25 euro basisprijs (verzending boek, hapje & drankje bij auteursontmoeting) | 5 euro indien je het boek al in huis hebt.

MEER OVER DE LEESCLUBS

 

1. Leesclub met Bert Moerman

 

Met Benny schreef  Bert Moerman een tragikomisch boek over de bijrol die we spelen in andermans leven. In een vlotte, alledaagse schrijfstijl vertelt hij het verhaal van Daniël, die na een ontmoeting met een oude bekende zijn wereld op zijn kop gezet ziet worden. 

 

 

2. Leesclub met Charlotte Van den Broeck

 

In Waagstukken reist Charlotte Van den Broeck architecten en hun noodlot na. Zij kwam terug met dertien verhalen van bekende en vergeten bouwmeesters die zelfmoord pleegden op of in een door hen ontworpen gebouw, of omwille van dat gebouw. Van den Broeck onderzoekt het verband tussen persoonlijk en publiekelijk falen, tussen het belang van de openbare ruimte en de autoriteit van de (doorgaans mannelijke) architecten en tussen de architect en de auteur – want is niet alle scheppen een vorm van waaghalzerij?

 

 

3. Leesclub met Asha Karami
 

Asha Karami debuteerde met Godface als dichter, maar ze is ook jeugdarts, yogadocent, en ringarts bij vechtsportgala’s. Ze leerde in haar eerste zeven levensjaren vier talen; geen van alle beschouwt ze als haar moedertaal. Karami veranderde reeds drie keer van naam en ook haar geboortedatum is een complex verhaal. Deze gefragmenteerde identiteit wordt weerspiegeld in haar bundel, waarin verschillende personages het woord nemen. Bij het lezen van Godface kun je niet achteruit leunen als lezer, maar ga je op ontdekkingsreis. 

 

 

4. Leesclub met Marijke Schermer

 

Met Liefde, als dat het is schreef Marijke Schermer een modern verhaal over de liefde en de (on)mogelijkheid van een gelukkig huwelijk. Haar personages zijn op zoek naar wat het is en hoe het moet: samenzijn, een individu zijn in het collectief van het gezin, leven buiten het gebeitelde verband.

 

 


Foto's Bert Moerman en Charlotte Van den Broeck © Koen Broos

Foto Asha Karami © Hellen van Meene

Foto Marijke Schermer © Tessa Posthuma de Boer

Vertel het verder: