Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Herbeleef deBuren univerCity

deBuren univerCity gaf studenten de kans om zich op een ontspannen wijze te verdiepen in interessante onderwerpen en kennis te maken met boeiende gasten.
Door deBuren op 17 apr 2019
Tekst
Politiek & samenleving
deBuren univerCity

In het kader van 'jouw 15 jaar deBuren' wordt op 28 juni 2019 een speciale editie van deBuren univerCity georganiseerd. Daarom hernemen we enkele highlights in de aanloop naar het officiële feestmoment.

deBuren univerCity

 

Toen ik in juni 2009 bij deBuren kwam werken, viel het me op dat er aan Vlaamse universiteiten geen honoursprogramma’s bestonden. Als antwoord daarop, lanceerden we deBuren univerCity, om Vlaamse studenten kennis te laten maken met elkaar, met interessante sprekers uit Nederland en Vlaanderen én met hun Nederlandse collega-studenten. Zo konden zij naast hun studie de verdieping en verbreding vinden die deBuren op politiek, cultureel en wetenschappelijk vlak toen aanbood.

 

Willem Bongers-Dek

bij deBuren sinds 2009


PODCASTS

 

Binnen deBuren univerCity werd de reeks Het vaderhuis | de moederschoot georganiseerd. De reeks bestond uit gesprekken tussen wetenschappers en kunstenaars onder leiding van dr. Henriëtte Louwerse (University of Sheffield).

 

Voor 'jouw 15 jaar deBuren' worden de thema's uit de reeks - migratie, cultureel ouderschap en belonging - hernomen.

TEKSTEN

 

In ons Magazine vind je nog heel wat essays die in het kader van deBuren univerCity geschreven werden.

Vertel het verder: