Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Radioboeken: enkele hoogtepunten

Radioboeken werd op het hoogtepunt afgesloten door Adriaan van Dis, maar om 15 jaar deBuren te vieren maken we graag nog één speciale editie.
Door deBuren op 15 Apr 2019
Oproep
Literatuur & taal

Radioboeken 2.0

(De keuze van Xander Stroo, bij deBuren sinds 2005)

 

Radioboeken (2006-2009) is één van de succesvolste projecten van deBuren. Op onze uitnodiging schreven honderd auteurs uit de Lage Landen een kort verhaal. De reeks is uniek om twee redenen. De verhalen werden speciaal als luisterverhaal geschreven; je kunt ze dus nergens lezen maar altijd en overal beluisteren. Verder werden alle Radioboeken door de auteur zelf voorgelezen tijdens een éénmalig publieke voorleessessie. De opnames werden vervolgens gratis online verspreid - de teller staat vandaag op meer dan een miljoen downloads. Een unicum voor Nederlandstalige luisterverhalen.

 

Radioboeken werd op het hoogtepunt afgesloten door Adriaan van Dis met het verhaal Hoog bezoek. Om 15 jaar deBuren te vieren maken we graag nog één speciale editie van Radioboeken. We nodigen twee bekende auteurs - één uit Vlaanderen en één uit Nederland – uit om een gloednieuw verhaal te schrijven en dat voor te lezen tijdens een feestelijke literaire avond bij deBuren. De opnames zullen daarna samen met de oude Radioboeken te beluisteren en te downloaden zijn via Soundcloud, iTunes en natuurlijk www.radioboeken.eu.

 

Enkele Radioboeken uitgelicht: 

 

 

 

 

Alle Radioboeken vind je op www.radioboeken.eu en op het SoundCloud-kanaal van deBuren.

Welk programma moeten wij hernemen?

Tot en met 1 mei kan jij stemmen op deze selectie. In juni zorgen wij voor de herneming. 

STEM HIER OP JE FAVORIET!

Meer weten over de 3 andere uitgekozen projecten?

Vertel het verder: