Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Wim Vanseveren neemt afscheid als directeur deBuren

Op 31 augustus eindigt mijn vierjarig mandaat bij deBuren. Ik heb besloten om geen tweede termijn aan te vragen aan de raad van bestuur.
Door deBuren op 22 mrt 2019
Nieuws
Cultuurbeleid
© Kristof Vadino

Op 31 augustus eindigt mijn vierjarig mandaat bij deBuren. Ik heb besloten om geen tweede termijn aan te vragen aan de raad van bestuur.

Ik haast me om daar aan toe te voegen dat geen enkele negatieve reden aan mijn beslissing ten grondslag ligt, integendeel. deBuren heeft trouwens een uitstekend 2018 achter de rug. Dat kan je in het jaarverslag 2018 zien en lezen.

 

Zomer 2019 zijn we halfweg de lopende Beheersovereenkomst 2018-2020. Mijn 65ste verjaardag valt ongeveer samen met het einde van deze Beheersovereenkomst.

Loop ik tot dan verder, dan zadel ik mijn opvolg(st)er op met een Beheersovereenkomst van vijf jaar waar hij/zij niet bij betrokken was en die ik niet zal uitvoeren.

Vandaar mijn beslissing.

 

Ikzelf ben niet van plan om op te houden met werken. Ik zal vanuit mijn vennootschap Uitzichten selectief opdrachten aanvaarden. Ook wil ik tijd vrijmaken voor onbezoldigd maatschappelijk engagement, bv. in bestuursorganen of bij het coachen van jonge mensen.

 

Wat de opvolging betreft: op 22 maart 2019 besliste de raad van bestuur om de vacature algemeen directeur deBuren te publiceren. Ik blijf inmiddels lopen tot op de meet en zal met veel genoegen de continuïteit verzekeren tot eind augustus.

 

Wim Vanseveren

Directeur Vlaams-Nederlands Huis deBuren

Vertel het verder: