Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Vacature algemeen directeur deBuren

deBuren zoekt een nieuw algemeen directeur, voor indiensttreding op 1 september 2019.
Door deBuren op 22 mrt 2019
Nieuws
Cultuurbeleid

DEZE VACATURE IS AFGESLOTEN

Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren bevordert de culturele en maatschappelijke samenwerking en uitwisseling tussen Vlaanderen en Nederland door te presenteren, te produceren, te inspireren en te verbinden. Speerpunten van deBuren zijn Vlaams-Nederlandse samenwerking, talentontwikkeling en diversiteit.

Als huis van cultuur en debat bieden wij een uitgebreid programma aan met jaarlijks 150 publieksactiviteiten en diverse culturele producties en projecten. deBuren bestrijkt vele genres en is actief in het eigen huis te Brussel, in de rest van Vlaanderen, in Nederland en in derde landen. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren is gelegen in hartje Brussel, op 5 minuten stappen van het Centraal Station.

Dit voorjaar is er een vacature voor een algemeen directeur, voor indiensttreding op 1 september 2019. We zoeken een enthousiaste, gemotiveerde algemeen directeur, met een gedegen kennis van en een groot hart voor de Vlaams-Nederlandse culturele sector.

 

 

Wat verwachten we van jou?

 

  • Je bent een cultuurmanager met goede taalvaardigheden.
  • Je motiveert, stimuleert en leidt een team van een twaalftal medewerkers.
  • Je denkt in oplossingen en bent positief ingesteld.
  • Je bent voldoende vertrouwd met de Nederlandse en Vlaamse politiek in het algemeen en de cultuurpolitiek in het bijzonder.
  • Je bent een cultuurstrateeg met een degelijk netwerk in Vlaanderen en Nederland.
  • Je hebt minstens 3 jaar leidinggevende ervaring als directeur of afdelingshoofd (of equivalent).

 

 

Wat bieden wij jou?

 

Wij bieden je een aantrekkelijke job in een omgeving die doordrongen is van alles wat met cultuur in Vlaanderen en Nederland te maken heeft. Ons team is dynamisch, gemotiveerd, open en nieuwsgierig, met een vinger aan de pols voor elk maatschappelijk relevant onderwerp. Wij houden van overleg en samenwerken maar nemen ook individueel onze volle verantwoordelijkheid op.

 

Je voltijds contract gaat uit van een mandaat van 5 jaar, dat 1 maal verlengbaar is. We bieden een competitief salaris, gebaseerd op de barema’s en gebruikelijke afspraken in de culturele sector. We houden daarbij rekening met je ervaring. Bovendien vergoeden we woon-werkverkeer binnen België en bieden we maaltijdcheques, een groepsverzekering (pensioenspaarregeling naar Belgisch recht) en een hospitalisatieverzekering aan.

 

 

deBuren is een open huis. Wij weerspiegelen graag de diverse en veranderende maatschappij waarin we leven. Daarom moedigen we kandidaten met een diverse culturele achtergrond en ook oudere kandidaten aan om te solliciteren.

 

 

 

Weet je graag meer?

 

Contacteer dan huidig directeur Wim Vanseveren via wim@deburen.eu.
Neem zeker ook een kijkje op onze website www.deburen.eu.

 

 

 

Of solliciteer je meteen?

 

Bezorg uiterlijk op maandag 22 april 2019 (vóór 20:00) aan de voorzitter van deBuren Ben de Reu via bendereu@zeelandnet.nl:


1) Een motivatiebrief (max. 1 A4).


2) Jouw CV.


© Kristof Vadino

Op 31 augustus eindigt mijn vierjarig mandaat bij deBuren.

Ik heb besloten om geen tweede termijn aan te vragen aan de raad van bestuur. Ik haast me om daar aan toe te voegen dat geen enkele negatieve reden aan mijn beslissing ten grondslag ligt. Integendeel, deBuren heeft  een uitstekend 2018 achter de rug.

 

Lees hier verder ...

Vertel het verder: