Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Transpoesie: 5 sterke vrouwen en DAAN

Een jaar na het begin van #MeToo brengen EUNIC en BOZAR op 26 september vijf jonge getalenteerde vrouwelijke dichters samen. De muzikant DAAN brengt poëzie van Sylvia Plath. Een preview.
Door deBuren op 13 sep 2018
Video
Literatuur & taal

5 sterke vrouwen 

Tijdens de internationale dichtersavond Transpoesie lezen Simone Atangana Bekono (Nederland), Ann Cotten (Oostenrijk), María Eloy-García (Spanje), Christina Hagen (Denemarken) en Olga Pek (Tsjechië) voor uit eigen werk. Ze lezen in hun moedertaal terwijl de Nederlandse, Franse en Engelse vertaling verschijnt op groot scherm. 

 

Simone Atangana Bekono ging deze zomer met deBuren op schrijfresidentie naar Parijs, en sleepte met haar bundel Hoe de eerste vonken zichtbaar waren de Poëziedebuutprijs Aan Zee in de wacht. Ze is bovendien één van de zes Nederlandstalige auteurs binnen het internationale talentontwikkelingstraject CELA.

 

en DAAN

Het tweede deel van de avond staat in het teken van Sylvia Plath, één van de meest iconische vrouwelijke dichters van de twintigste eeuw. Haar poëzie wordt gebracht door DAAN, begeleid door de Brusselse pianiste Grażyna Bienkowski

Vertel het verder: