Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

deBuren Boekt: leesclub met Hannah Roels

In deBuren Boekt, onze nieuwe literaire reeks, bespreken we met een groepje lezers Het portret, de debuutroman van Hannah Roels. 'Het is allemaal begonnen met een beeld dat eigenlijk niet bestaat.' 
Door deBuren op 13 sep 2018
Video
Literatuur & taal
deBuren Boekt

Het portret

Van het begin zijn daar die ogen. Wanneer Alizane het schilderij van een vrouwengezicht voor haar deur vindt, komt er een barst in haar zorgvuldig opgebouwde zelfcontrole. De aanwezigheid van het portret in huis voert haar terug naar de magische zes maanden, toen ze als teruggetrokken studente in de hoofdstad Sam ontmoette, een bloedmooi tekenaarsmodel. Sam trekt als vanzelfsprekend haar huis en leven binnen en neemt in haar kielzog de schilder David mee. Wanneer Alizane zelf begint te poseren en uren achtereen in Davids atelier doorbrengt tussen de schilderijen, treedt er een steeds grotere Unheimlichkeit op. 

© Kristof Vadino

Hannah Roels

Hannah Roels (Brugge, 1984) studeerde Romaanse talen en Literatuurwetenschap. Ze gaf een paar jaar Franse les aan migranten en volgde het schrijfatelier van Els Moors. Haar korte verhalen werden gepubliceerd in De Gids. In 2017 verscheen haar debuutroman Het Portret (Prometheus), een subtiele roman over intimiteit en identiteit, keken en bekeken worden. Ze werkt momenteel in de Brusselse boekhandel Passa Porta.

 

In het voorjaar van 2018 schreef ze voor citybooks een stadsportret over haar geboortestad Brugge: De besmetting. 

 

 

 


> Tickets: €25. Inbegrepen: boek + verzending, koffie, thee en koekjes bij de auteursontmoeting. 

> Heb je het boek al? Dan is de ticketprijs €5.

> Bij inschrijving ontvang je verdere informatie over het online voortraject.

Vertel het verder: