Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Paul van der Velde over boeddhisme en karmapunten scoren

‘In het boeddhisme leven monniken van donaties van leken. Je kunt dat indoctrinatie noemen, want je verzamelt er karmapunten mee. Maar het geeft mensen ook de gelegenheid om dat kleine te kúnnen doen.’ Op 13 september hebben we het in De Roma over het boeddhisme. deBuren sprak nu al met Paul van der Velde. Een vooruitblik.
Door deBuren op 7 sep 2018
Video
Filosofie & religie
Worstelen met God

deBuren onderzoekt religie in haar vele vormen in de 21e eeuw. Sprekers uit verschillende religies vertellen over hun worstelingen met God.

Paul van der Velde is hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doceert o.a. hindoeïsme, boeddhisme en de religie en filosofie van Azië. Zijn meest recente boek is De Oude Boeddha in een Nieuwe Wereld (2015), waarin hij belicht hoe het boeddhisme onze Westerse cultuur doordrenkt.

 

Worstelen met god

 

Op donderdag 13 september staat het boeddhisme centraal. Een inleidende lezing over boeddhisme door hoogleraar Paul van der Velde (Radboud Universiteit Nijmegen). Reflecties door Marieke Reijalt (Goede Bijstand, Begijnhofkerkparochie Brussel en vzw Welzijnszorg), Khalid Benhaddou (El Fath moskee Gent) en Anya Topolski (Radboud Universiteit Nijmegen). Jonas Slaats (Kif Kif) modereert. Live muziek door Dolma Renqingi en Kelsang Hula (Refugees for Refugees).

 

Meer info & reserveren

 

 

 

Vertel het verder: