Deze website wordt niet langer ondersteund in Internet Explorer. Update hier je browser voor een betere ervaring.

Ontmoet de auteur: LaTasha N. Nevada Diggs

De Amerikaanse dichteres LaTasha N. Nevada Diggs is in september twee weken te gast in Leeuwarden voor een citybooksresidentie waar ze een stadsportret zal schrijven over de Friese hoofdstad. Tijdens haar verblijf in de Lage Landen heb je maar liefst drie keer de kans om haar te zien optreden. Leer haar hier alvast kennen.
Door deBuren op 28 aug 2018
Nieuws
Literatuur & taal
citybooks

LaTasha N. Nevada Diggs vertelt over en draagt voor uit haar bundel TWeRK. 

Over LaTasha N. Nevada Diggs

LaTasha N. Nevada Diggs (Verenigde Staten) is schrijver, stem- en geluidskunstenaar. Ze publiceerde de bundel TwERK (Belladonna, 2013) waarin ze de grenzen van taal en stijlen op een hybride manier aftast. Haar interdisciplinaire werk was te zien in het Brooklyn Museum, het Museum of Modern Art en het Whitney Museum of American Art in New York, tijdens de QOW (Question Of Will) conferentie in Slowakije, op Poesiefestival Berlin en het internationale Poeziëfestival in Boekarest, in het Walker Art Center, op de 56e Biënnale van Venetië en in Beijing als Red Gate Artist in Residence. Als curator en artistiek directeur organiseerde ze evenementen in het BAM Café, Lincoln Center Out of Doors, The David Rubenstein Atrium, The Highline, Poets House and El Museo del Barrio.

 

Diggs ontving verschillende prijzen en beurzen voor haar werk, waaronder de New York Foundation of the Arts, de Barbara Deming Memorial Grant, de National Endowment for the Arts, de Jerome Foundation Travel and Study Grant, de Japan-US Friendship Commission, Creative Capital en de Whiting Foundation Literary Award voor poëzie in 2016. Ze woont en werkt in Harlem, New York.

 

© Willy Somma

Ontmoet Diggs in Brussel, Leeuwarden en Amsterdam

Organisatie: Perdu, deBuren, Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en Explore the North.

Schrijvers over Leeuwarden

In 2018 is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa en in het ruimere kader van Leeuwarden-Frieslân 2018 vindt citybooks Leeuwarden plaats. We nodigen vier auteurs en twee fotografen uit om zich te laten inspireren door de Friese hoofdstad, in samenwerking met de locale partners Explore the North, Lân fan taal en Leeuwarden Culturele Hoofdstad.

 

Verhalen die nu al te lezen en beluisteren zijn:

 

Dit najaar is het nog uitkijken naar de bijdrage van LaTasha N. Nevada Diggs en beeldmateriaal van kunstenaars Chantal Rens en Anne Margot Stapert.

 

Meer steden en meer verhalen op citybooks.eu

 

De citybooksverhalen en -gedichten over Leeuwarden zullen niet alleen in het Nederlands en Engels – en in Blasims geval uiteraard ook in het Arabisch – te lezen en beluisteren zijn, maar ook in het Fries.

 

Vertel het verder: